بررسی 3 نرم افزار قدرتمند پردازش تصاویر پهپاد و بردکوتاه: متاشیپ، پیکس فوردی مپر و کانتکس کپچر
آخرین بروزرسانی: 27, اردیبهشت, 1402
در این مطلب قصد داریم 3 نرم افزار پردازش تصویر را که با آنها مدلهای سه بعدی از ساختمان ها ، اشیا و عوارض طبیعی تولید می کنیم را بررسی کنیم.
این نرم افزارهای پردازش تصویر قدرتمند در پروژه های نقشه برداری با پهپاد و فتوگرامتری برد کوتاه کاربرد دارند.
3 نرم افزار پردازش تصاویر متاشیپ metashape از شرکت ای جی آی سافت agisoft ، پیکس فوردی مپر pix4dmapper و کانتکس کپچر contexcapture هستند.
با ما همراه باشید تا این 3 نرم افزار پردازش تصویر را بررسی کنیم.
آنچه در این مطلب می خوانید
نرم افزار پردازش تصویر متاشیپ metashape
سال 1391 کمپانی agisoft از کشور روسیه نرم افزار فتواسکن را برای پردازش تصاویر پهپاد و بردکوتاه ارائه کرد.
این نرم افزار پردازش تصویر از همان ابتدا قابلیت های خوبی داشت و در طول زمان سعی کرده با ارائه آپدیت ها قابلیتهاشو افزایش بده. بعد از مدتی کمپانی agisoft با تغییر در الگوریتم برنامه نویسی و ظاهر نرم افزار اسمش رو از فتواسکن به متاشیپ تغییر داد.
مزایای نرم افزار متاشیپ :
- کار کردن با اون سادست.
- ابزارهای زیادی برای تولید و کار با مدلهای سه بعدی از تصویر در اختیار ما میگذاره مخصوصا در حوزه پهپاد که باید آنالیزهای مختلفی رو انجام بدیم از جمله تعیین نقاط کنترل و چک ، ویرایش ابرنقاط ویرایش ارتوفوتو ویرایش دِم ویرایش مدلهای سه بعدی یا همان تیری دی مِش و .. در کل دست ما رو در کار با مدلها خیلی باز گذاشته.
- تعداد زیادی تصاویر رو میتونه بدون مشکل پردازش کنه.
در این نرم افزار براحتی تصاویرو اضافه میکنیم و ابتدا توجیه نسبی رو انجام میدیم که میتونیم اینجا نقاط کلید و گرهی رو مشخص کنیم که مزیت بسیار خوبی است که در برخی پروژه های بردکوتاه کاربرد دارد.
بعد از این میتونیم نقاط کنترل نقاط چک و حتی اسکیل بار(مقیاس با استفاده از فاصله بین دو نقطه) معرفی کنیم و بعد از اون ابرنقاط متراکم تولید کنیم. میتونیم ابرنقاط رو ویرایش کنیم و خروجی های مختلفی بگیریم.
ابزارهای خیلی خوبی برای کلاسه بندی ابرنقاط در متاشیپ وجود داره. کلاسه بندی یعنی جدا سازی نقاط زمین از نقاط مصنوعی و نقاط غیرطبیعی مثل ساختمون ها، درختها، پوششهای گیاهی مختلف.
قابلیت انتخاب نقاط بر اساس رنگ هم از قابلیتهای دیگر این نرم افزاراست. حتی میتونید در همین نرم افزار حجم نقاط رو کم کنیم.
بعد از این میتونیم در متاشیپ دِم بصورت DSM و DTM تولید کنیم که اونرو هم میتونیم ویرایش کنیم.
بعد از اون میتونیم بسراغ تولید ارتوفتو بریم در حالتهای مختلف بصورت یک تکه و چند قسمتی که میتونید هر قسمت رو بصورت لایه ای در سیویل تری دی، آرک مپ یا اتوکد لود کنید و ترسیماتتون رو بصورت جداگانه انجام بدید تا حجم تصاویرتون بالا نره.
در ورژن های آخر متاشیپ قابلیت خروجی گرفتن با فرمت jpeg2000 اضافه شده که حجم تصاویرو تا 10 برابر حجم ارتوفتو رو کاهش میده مثل فرمت ecw در نرم افزار global mapper.
متاشیپ توانایی هندل کردن پروژه ها و ارتوفوتوهای بزرگ رو داره. در ویرایش ارتوفوتو میتونید لبه ی ساختمانها که دچار اعوجاج زیادی شده رو اصلاح کنید میتونید ماشینهارو از داخل خیابون حذف کنید و ادیتهای به این شکل.
یک گزینه ای نام tie model رو در نرم افزار متاشیپ داریم که با اون میتونیم بافت قوی در مش تولید شدمون داشته باشیم که رنگ مدل با رنگ واقعی محیط همخونی داشه باشه و جزئیات با دقت بالایی در اون لحاظ شده باشه.
قابلیت ادغام و جداسازی چند پروژه در این نرم افزار وجود داره.
برای یادگیری پروژه محور این نرم افزار پردازش تصویر قدرتمند می توانید به دوره آموزش پردازش تصاویر پهپاد با نرم افزار متاشیپ مراجعه کنید.
نرم افزار پردازش تصویر پیکس فوردی مپر pix4dmapper
تا سال 1400 نرم افزار پردازش تصاویر پیکس فوردی مپر کرک نشده بود و برای استفاده یا باید نسخه پولیشو تهیه می کردید یا از نسخه 15 روز رایگان اون استفاده می کردید. اما الان نسخه کرک آن در سایت های دانلود نرم افزار وجود دارد.
پیکس فوردی مپر ابر نقاط به نسبت خوبی رو تولید میکنه، کلاسه بندی ابر تقاط هم داره اما اونقدرها خوب نیست و اشتباه زیاد داره و قابلیت ادیت هم نداره برای کلاسه بندی ها.
قابلیت تولید DSM و DTM رو داره و یک قابلیت خیلی خوبی که داره اینه که ارتوفوتوهایی که برای مناطق شهری تولید میکنه کیفیت خیلی خوبی داره لبه های ساختمان اعوجای نمیشه و تیز هستش.
برای دوستانی که میخوان از مناطق شهری و روستایی ارتوفتو تهیه کنند این نرم افزار برای این منظور خیلی مناسب است.
البته باید این نکته رو در نظر بگیرید که متاسفانه این نرم افزار پروژه های بزرگ رو جوابگو نیست به نسبت نرم افزار متاشیپ که با تعداد تصاویر بالا 10 هزار 20 هزار 30 هزار تصویر به خوبی کار میکنه پیکس فوردی مپر در 5 هزار تصویر شمارو اذیت میکنه و باید پروژتونو تکه تکه کنید و انجام بدید.
اما با این حال برای مناطق شهری ارزشش رو داره چون لبه های ساختمون رو به خوبی برای شما مدلسازی می کند.
قابلیت دیگر نرم افزار پیکس فوردی مپر:
- ترسیم بر روی ابر نقاط
- گرفتن نقطه گرهی دستی: برای حالتی که پوشش بین تصاویر اخذ شده مناسب نیست و نرم افزار نمیتونه تمام این تصاویری که گرفتید رو به خوبی به هم بچسپونه و مدل سه بعدیتونو ایجاد کنه. جایگاه یک نقطرو در دوتصویر مشخص میکنید و با استفاده از اون نرم افزار جایگاه نقاط دیگر رو هم پیدا میکنه و هم پوشانی انجم میشه
برای یادگیری این نرم افزار به دوره آموزش پردازش تصاویر پهپاد با نرم افزار پیکس فوردی مپر مراجعه کنید.
نرم افزار پردازش تصویر کانتکس کپچر contextcapture
نرم افزار پردازش تصویر کانتکست کپچر معمولا بر روی کارت گرافیکهای جی فورس جواب میده و نصب اون راحت نیست و منوهای نرم افزار ظاهر خوبی نداره و در بعضی مانیتورها آیکونها داخل هم میره.
اما از اینها که بگذریم ابر نقاط بسیار متراکمی رو تولید میکنه آبجکتهایی که بافت ضعیفی هم داشته باشه تا حدود خوبی میتونه مدلسازی کنه.
پس اگر قصد داشتید یک مدل سه بعدی از یک شی یک بنا یا … تولید کنید که تمام جزئیات به خوبی دیده بشه تو رفتگی ها پستی و بلندی ها و … به خوبی دیده بشه میتونید از این نرم افزار کانتکس کپچر استفاده کنید.
کار کردن با اون هم زیاد پیچیده نیست. در کانتکس کپچر امکان کلاسه بندی و جداسازی نقاط عوارض مصنوعی از زمین وجود نداره. قسمت معرفی نقاط کنترلش خیلی یوزر فرند نیست اما زمانهایی که به مدل سه بعدی احتیاج دارید گزینه با ارزشی است.
و البته کانتکست کپچر سیستم قدرتمندی لازم داره مثلا برای 2 یا 3 هزار تصویر حداقل 32 یا 48 گیگ رم لازم داره.
مزیت این نرم افزار تولید مدل سه بعدی و یکسری ادیتها بر روی اون که داخل نرم افزار ادیتور کانتکس کپچر انجام میشه اونجا میتونید برشهای خاصی رو بدید پروفیل های خاصی رو تولید کنید.
این نرم افزار هم بعد از ابر نقاط DEM یا DSM تولید میکنه ارتوفوتو هم تولید میکنه که کیفیتش به نسبت بد نیست اما در مناطق بزرگ اذیت میکنه.
در کل نرم افزار کانتکس کپچر برای مدلسازی شیء بنا یا شهر عالیه و منظور از مدلسازی شهر هم به نحوی که تابلوی مغازه ها و بیلبوردها مشخص باشه برای این منظورها کانتکس کپچر بهترین انتخاب است.
برای یادگیری این نرم افزار هم می توانید به دوره آموزش پردازش تصاویر با نرم افزار کانتکست کپچر مراجعه کنید.
جمع بندی
امیدوارم این مطلب دید خوبی نسب به این 3 نرم افزار پردازش تصویر به شما داده باشد. در انتها برای جمع بندی جدول زیر را مشاهده کنید:
Context capture |
pix4dmapper |
Agisoft metashape |
|
قابلیت تولید DTM و DSM |
دارد | دارد | دارد |
کلاسه بندی عوارض مصنوعی |
بسیار ضعیف | ندارد | خوب |
مساحت قابل پردازش |
کم و برای اشیا کوچک | متوسط | زیاد |
تراکم ابرنقاط |
بسیار بالا | متوسط | بالا |
سایر قابلیت ها |
– نیاز به سیستم قوی
– رابط کاربری ضعیف
|
– ارتوفتو بدون اعوجاج
– ترسیم روی ابر نقاط – گرفتن نقاط گرهی به صورت دستی |
– انتخاب نقاط بر اساس رنگ
– تولید مش قوی – ادغام و جداسازی پروژه ها – رابط کاربری آسان |
برخی سوالات متداول:
بهترین نرم افزارهای پردازش تصویر کدامند؟
متاشیپ، کانتکست کپچر و پیکس فوردی مپر بهترین نرم افزارهای پردازش تصویر هستند.
این مطلب چقدر براتون مفید بود؟
از 1 تا 5 امتیاز بدید.
میانگین امتیاز: 3 / 5. تعداد رای: 5
اولین نفر باشید که امتیاز می دهد.
درباره میثم رفیعی
من میثم رفیعی، کارشناسی ارشد فتوگرامتری و عاشق فتوگرامتری برد کوتاه هستم. هدف من از راه اندازی این وب سایت توسعه و شناساندن هرچه بیشتر این علم به جامعه مهندسی کشور است.
نوشته های بیشتر از میثم رفیعی
سوالتان را در کامنتها وارد کنید تا جواب آنرا دریافت کنید