خرید ماژول PPK پهپاد و قیمت ماژول PPK فانتوم

ماژول ppk

ماژول PPK پهپاد چیست و چرا به آن نیاز دارید؟

در مطلب امروز قصد داریم در خصوص خرید ماژول PPK پهپاد و قیمت ماژول PPK فانتوم و مویک 2 پرو با شما صحبت کنیم. ماژول PPK پهپاد شامل یک آنتن و 2 بورد الکترونیکی است. این ماژول بر روی پرنده ی شما  نصب شده و نیاز به نقاط کنترل زمینی را نزدیک به صفر می رساند. ماژول PPK پهپاد بر روی کوادکوپترهای فانتوم 4 پرو، فانتوم 4 پرو V2، مویک 2 پرو و فانتوم آبسیدین نصب می شود.

امروزه در پروژه های نقشه برداری هرچه بتوانیم میزان عملیات میدانی را کاهش دهیم، به شدت باعث کاهش هزینه های اجرای پروژه می شویم و هم اینکه دردسرهای عملیات میدانی را کم می کنیم. افرادی که درگیر پروژه های میدانی هستند میدانند که چه می گویم! ماژول PPK پهپاد یکی از آن ابزاهایی است که بطور جدی باعث کاهش عملیات میدانی شما می شود.

به کمک ماژول PPK پهپاد هم می توانید تعداد نقاط کنترل زمینی را به شدت کم کنید که این مورد باعث کاهش عملیات میدانی شما می شود. علاوه بر این به جای آنکه بخواهید برای مثال 100 نقطه کنترل در نرم افزار معرفی کنید، تنها 5 نقطه را معرفی می کنید و همین امر باعث افزایش سرعت در مراحل پردازش تصویر می گردد.

برای دریافت قیمت و اطاعات بیشتر با شماره‌ ی 02191692521 تماس بگیرید و یا فرم زیر را تکمیل کنید تا در اسرع وقت با شما تماس بگیریم.

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

نام*

 

 

چرا باید برای خرید ماژول PPK پهپاد اقدام کنید؟

شاید سوال خیلی از شما این است که آیا بدون ماژول PPK می توان نقشه برداری کرد و اینکه آیا برای نقشه برداری با پهپاد حتما به ماژول PPK احتیاج داریم؟

شما برای شروع نقشه برداری با پهپاد، هیچ نیازی به ماژول PPK ندارید فقط کافی است که یک پرنده و یک GPS مولتی فرکانس داشته باشید. اما چه زمانی به ماژول PPK نیاز پیدا می کنید؟

زمانی که حجم پروژه های شما زیاد می شود، به طبع عملیات های میدانی شما هم برای پیاده سازی نقاط کنترل زیاد می شود و هزینه های شما هم زیاد می شود. پس شما با نصب یک ماژول PPK بر روی پرنده تان برای همیشه از شر نقاط کنترل زمینی خلاص می شوید.

یکی از موارد مورد بحث در زمینه سرعت و هزینه در تصویربرداری و تهیه نقشه با پهپاد، بخش نیاز به نقاط کنترل زمینی ((Ground Control Points (GCP) است. نیاز به نقاط کنترل زمینی مستلزم صرف زمان و هزینه بیشتر در روند تولید نقشه با استفاده از پهپاد است. از این رو بررسی و یافتن سیستم ها و روش هایی که نیاز به نقاط کنترل زمینی را کاهش دهد بسیار مورد نیاز است.

اگر شما یک مهندس نقشه بردار باشید، غیرممکن است که اسم ماژول PPK به گوش شما نخورده باشد. همان طور که می دانید، برتری های تصویربرداری با در اختیار داشتن این ماژول نسبت به حالت تصویربرداری به صورت معمولی، کاملا مشخص و محسوس است.

در مطلب امروز قصد داریم تفاوت های مراحل انجام یک پروژه معمول تصویربرداری را بررسی نماییم تا این تفاوت ها برای شما بصورت کاملا ملموس بیان شود. پروژه مورد نظر، پروژه تصویربرداری و تهیه نقشه ۱/۵۰۰ از یک روستای ۱۰۰ هکتاری است. روند انجام این پروژه در دوحالت بررسی می شود.

در حالت اول بدون استفاده از ماژول PPK و در حالت معمولی تصویربرداری می شود. در حالت دوم با استفاده از ماژول PPK و با بهره مندی از توانمندی های آن پروژه انجام می شود.

حالت اول : بدون ماژول PPK

بدین منظور بایستی در ارتفاعی در حدود ۸۰ متری از سطح زمین پرواز صورت گیرد. در این پروژه برای تهیه نقشه با مقیاس 1:500 به تعداد ۷۰ الی ۸۰ نقطه کنترل زمینی نیازاست . با این مشخصات نقشه ای که حاصل می شود هم از نظر مسطحاتی و هم از نظر ارتفاعی بسیار دقیق بوده و به دقتی در حدود زیر ۱۰ سانتی متر خواهد رسید.

برای پیاده سازی و برداشت اطلاعات ۷۰ الی ۸۰ نقطه کنترل زمینی، نیاز به یک الی یک روز و نیم عملیات زمینی است. منظور از عملیات زمینی ، پیاده سازی نقاط و برداشت مختصات آن ها با جی پی اس مولتی فرکانس است . کل این مجموعه عملیات زمینی مستلزم صرف وقت و هزینه بسیار است.

پس از پیاده سازی نقاط کنترل زمینی و انجام تصویربرداری با پهپاد ، مرحله بعدی پردازش تصاویر با نرم افزار و تولید نقشه است. برای پردازش تصاویر نیاز است که محل تمامی نقاط کنترل زمینی هرکدام بصورت جداگانه بر روی تصویر مربوطه مشخص شود. مشخص کردن محل این تعداد نقاط کنترل ( ۷۰ الی ۸۰ نقطه ) نیاز به صرف یک روز کاری است. در مجموع می توان گفت که فقط برای پیاده سازی نقاط کنترل و معرفی آنها به نرم افزار به دو روز کاری زمان لازم است.

علاوه بر موارد ذکر شده، با تصویربرداری از منطقه ۱۰۰ هکتاری با ارتفاع پرواز ۸۰ متری ، ۳۵۰۰ تصویر حاصل می شود. پردازش این تصاویر و رسیدن به ارتوفتو با کیفیت متوسط با استفاده از یک سیستم کامپیوتری با توانایی متوسط، حدود ۲۴ الی ۳۰ ساعت زمان لازم است.

حالت دوم : با نصب ماژول PPK

حال اگر ماژول PPK بر روی پرنده شما فانتوم یا Mavic نصب شده باشد، تنها نیاز به سه نقطه کنترل زمینی است. با همین سه نقطه کنترل برای نقشه ۱/۵۰۰ می توان به دقتی در حدود کمتر از ۵ سانتی متر رسید. پیاده سازی تنها 3 نقطه کنترل زمینی نیاز به صرف زمان زیادی ندارد.

علاوه براین، هنگام تصویربرداری به جای پرواز در ارتفاع ۸۰ متری، می توان در ارتفاع ۱۰۰ الی ۱۱۰ متر پرواز را انجام داد. با این ارتفاع پرواز، بدون کاهش دقت ، تعداد تصاویر به مقدار قابل توجهی کاهش می یابد. برای پیاده سازی این تعداد نقاط کنترل و انجام پرواز در این حالت کمتر از نصف روز زمان لازم است.

در مرحله پردازش تصاویر، تنها نیاز به مشخص کردن محل سه نقطه کنترل است که این تعداد کم نیاز به صرف زمان زیادی ندارد. علاوه بر این، چون تعداد تصاویر به مقدار قابل توجهی کاهش یافته، پس زمان لازم برای پردازش تصاویر نیز کاهش می یابد.

در نهایت پروژه ای که برای تهیه خروجی ها و نقشه نیاز به صرف چهار الی پنج روز داشت را می توان در کمتر از ۲۴ ساعت و در یک روز به پایان رساند. با بررسی و اعمال دقت درهمین مثال ساده ذکر شده، می توان به اهمیت و لزوم استفاده از ماژول PPK در کاهش زمان و هزینه لازم برای پروژه ها پی برد.

بدون ماژول PPK

نقشه 1/500 از روستای 100 هکتاری
  • 70 تا 80 نقطه کنترل زمینی
  • یک الی یک روز و نیم عملیات زمینی
  • یک روز کامل برای معرفی نقاط کنترل در متاشیپ
  • دقت فقط در اطراف نقاط کنترل مناسب است

با ماژول PPK

نقشه 1/500 از روستای 100 هکتاری
  • 0 تا 3 نقطه کنترل زمینی
  • نیم ساعت عملیات زمینی
  • 5 دقیقه برای معرفی نقاط کنترل در متاشیپ
  • دقت در تمامی قسمت های نقشه مناسب است

تفاوت ماژول PPK و RTK در چیست؟

 

ما برای جمع آوری Data های ماهواره ای معمولا 2 روش کلی داریم. یک روش RTK که مخفف عبارت Real Time Kinematic است و یک روش PPK که مخفف عبارت Post Process Kinematic است. در روش RTK ارتباط بین Base و پرنده که در حال پرواز است در کل مدت پرواز باید برقرار باشد. یعنی باید حتما Base داشته باشید که رادیو داشته باشد ودر حین پرواز ارتباط بین این دو برقرار باشد تا تصحیحات از Base به پرنده برسد که زمانی که پرنده دقیقا روی زمین می نشیند و Landing انجام می دهد، مختصات دقیق مراکز تصویر همان لحظه حساب شده و احتیاج به Process دیگری نداریم.

اما در روش PPK هیچ نیازی به برقراری ارتباط بین پرنده و GPS base نیست. GPS Base مشاهدات خود را به صورت جداگانه انجام می دهد و پرنده هم مشاهدات ماهواره ای خود را جداگانه انجام می دهد. بعد از نشستن پرنده یک دیتای Rinex از پرنده و یک دیتای Rinex از Base دریافت می شود و هر دو Post Process می شود و بعد از آن ما به مختصات دقیق مراکز تصویر دست پیدا می کنیم.

سوالی که وجود دارد این است که چرا ما معمولا از ماژول PPK استفاده می کنیم؟

به این علت که در ماژول های RTK باید ارتباط بین Base و پرنده حتما برقرار باشد. زمانی که پرنده از  Base خیلی دور می شود و یا ارتباطش به دلیل منابع طبیعی و یا غیرطبیعی مثل کوه قطع می شود، عملا مختصاتی که در آن لحظه برای مراکز تصویر به دست می آید، مختصات دقیقی نخواهد بود چون دیتای تصحیحاتی از Base دریافت نمی کند.

به همین دلیل در بازار معمولا ماژول های PPK بیشتر بر روی کوادکوپترها و پرنده های بال ثابت وجود دارد. ضمن اینکه بعضی از پرنده های بال ثابت گران قیمت، ماژول RTK دارند. اما اگر منطقه چالشی یا کوهستانی سخت باشد، معمولا از حالت PPK برای برداشت استفاده می کنیم.

ماژول PPK چطور نقاط کنترل زمینی را کاهش می دهد؟

چطور بعد از نصب این ماژول PPK ما می توانیم نقاط کنترل زمینی را کاهش دهیم و یا کلا حذف کنیم؟

زمانی که شما از یک پرنده ی معمولی استفاده می کنید که ماژول PPK ندارد، زمانی که تصویر برداری انجام می شود و آن را در نرم افزار  Process می کنید، شعاع های نوری باهم تقاطع پیدا می کنند و یک ابر نقطه ای را برای شما ایجاد می کنند.

نکته بسیار سادست! اگر مختصات مراکز این تصاویر بصورت معمولی و با دقت پایین (یک GPS معمولی) به دست آمده باشند، ابر نقاط شما با حالت واقعی اش می تواند چند متری اختلاف داشته باشد. هم از نظر مسطحاتی و هم از نظر ارتفاعی و عملا برای اینکه ما این ابر نقاط اولیه را به حالت واقعی اش برسانیم یا Geo Reference کنیم، از چند نقطه ی کنترل زمینی استفاده ی کنیم که مثلا برای یک منطقه ی 100 هکتاری ما به 60الی 70 نقطه ی کنترل زمینی احتیاج داریم.

اما کاری که ماژول PPK برای ما انجام می دهد این است که همان ابتدا مختصات مراکز تصویر با دقت بالایی به دست می آید و عملا وقتی که ما یک مختصات دقیق داشته باشیم و این شعاع های نوری تلاقی پیدا کنند، عملا همان ابتدا ما بعد از Align یا توجیه نسبی، به ابر نقاط اولیه ای می رسیم که عملا Georeference هستند که به این عمل Direct Georeferencing می گوییم.

نکته: در اکثر مواقع ماژول PPK بدون نقاط کنترل زمینی شما را به دقت مطلوبی چه از نظر مسطحاتی و چه از نظر ارتفاعی، که به ارتفاع پرواز شما هم بستگی دارد،  می رساند (دقت در حد 4-5 سانتی متر).

اما نکته اینجاست که برخی مواقع ممکن است به هر دلیلی ارتباط پرنده یا Signal هایی که پرنده از ماهواره ها دریافت می کند با Noise همراه می شود که کیفیت مطلوبی نخواهد داشت و این باعث می شود که مختصات مراکز تصویر یک مقدار جابجا شوند و این جابه جایی در کل مدل به وجود می آید. این جابه جایی هم در حد چند سانتی متر است (10 الی 15 سانتی متر).

برای حل کردن این جابجایی باید در کل منطقه 2 الی 3 نقطه ی کنترل زمینی در نظر بگیریم که در مقایسه با 70 نقطه بسیار عدد کمی است. به همین دلیل ماژول PPK می تواند نقاط کنترل زمینی را حذف کند و یا تعداد آن را به شدت کاهش دهد.

 

قیمت ماژول PPK فانتوم

ماژول PPK سولی سوروی یکی از بهترین ماژول های موجود در جهان است. این ماژول با طراحی هوشمندانه از تعداد بوردهای کمتری به نسبت دیگر ماژول ها ایجاد شده است و همین امر باعث کاهش وزن آن می گردد. بورد GPS مخصوص روی این ماژول همان بوردی است که شرکت DJI برای تولید ماژول های PPK پهپادهای ماتریس 300 و مویک 3 اینترپرایز استفاده می نماید. 

با توجه به آنکه طراحی این ماژول در ایران انجام شده و برخی بخش های آن در ایران ساخته می شود، قیمت این ماژول به نسبت دیرگ برندها پایین تر است. قیمت پایین باعث کاهش کیفیت نشده و در مقابل هم کیفیت ساخت را افزایش داده ایم و هم اینکه خدمات بسیار بسیار ویژه پس از فروشی برای ماژول PPK سولی سوروی در نظر گرفته ایم. برای دریافت قیمت این ماژول لطفا با آکادمی مان تماس بگیرید.

نحوه ی اجرای  پروژه نقشه برداری با ماژول PPK : 

 

در این قسمت بطور مفصل توضیح می دهیم زمانی که می خواهید از ماژول PPK استفاده کنید، چه عملیات هایی را باید انجام دهیم.

برای مثال منطقه ای را فرض کنید که شما قرار است از آن نقشه تهیه کنید. طبیعتا شما باید پرواز های مختلفی را در این منطقه انجام دهید که طول هر قسمت از این منطقه طی یک پرواز، حدودا 15 دقیقه است.

کافی است که شما GPS Baseتان را در وسط منطقه و یا در نقطه ای قرار دهید که فاصله ی بین Base تا پرنده بیشتر از 10 کیلومتر نشود. چون همانطور که می دانید، برد ماژول دو فرکانسه ما حدودا 10 کیلومتر است.

طبیعتا ما باید مختصات نقطه ی Base را داشته باشیم. اگر شما این کار را در سامانه ی شمیم انجام می دهید، مختصات را دارید. و یا به هر صورت دیگری حتما باید مختصات ایستگاه Baseتان را داشته باشید.  سپس GPS Base را 5 دقیقه قبل از پرواز روشن می کنید و اجازه می دهید که مشاهدات ماهواره ای را انجام دهد سپس پرواز اول را انجام می دهیم.

قبل از پرواز تنظیمات پرنده را انجام می دهیم و پرنده Take off می کند.حدودا 15 دقیقه پرواز انجام می دهد و Landing می کند.یک فایل با فرمت ubx مربوط به اطلاعات ماهواره ای پرنده در داخل پرنده ذخیره می شود که هر زمان دستگاه را روشن و خاموش می کنیم یک فایل ubx ذخیره می شود. پس شما برای هر پرواز یک فایل ubx از پرنده دریافت خواهید کرد. سپس شما GPS base را روشن کنید و تعداد پرواز های لازم را انجام دهید و بعد از هر پرواز باتری پرنده را تصویض کنید.

توصیه می کنم که بعد از 2 یا 3 پرواز GPS base تان را خاموش کنید یا Data خود را قطع کنید که حجم فایل Rinex بیستان زیاد نشده و برای پردازش دچار مشکل نشوید.

مجددا دستگاه Base را روشن کنید و پرواز های بعدی را انجام دهید. بطوری که کل منطقه را پوشش دهید. اگر منطقه بزرگ باشد (طول بیشتر از 20 تا 30 کیلومتر) شما ناگزیرید که محل قرارگیری Base را عوض کنید و نکته این است که تمامی مختصات های Base باید در یک سیستم مختصات باشند.

بعد از انجام عملیات تصویر برداری، شما برای هر پرواز یک Data از Rover دارید که همان فرمت ubx است و یک فایل Base دارید، فایلی با فرمت ههای مختلف که ما آن را به Rinex تبدیل می کنیم. سپس این داده ها را در نرم افزار Post processمان پردازش می کنیم.

فایل ubx را به یک فایل Observation (obs) و Navigation (nav) تبدیل می کنیم و همینطور یک فایل obs از Base داریم. سپس هر سه فایل را Post process می کنیم که همان PPK است. تا به مختصات دقیق مراکز تصویر برسیم. بعد از اتمام این کار، مختصات ها را به نرم افزار Teobox وارد می کنیم که این نرم افزار ویژه ی ماژول Teokit است که برای سایر ماژول ها استفاده نمی شود.

در این نرم افزار Shift و Offset آنتن اضافه می شود و تاثیر دوران پرنده بر روی مختصات مراکز تصویر هم محاسبه می شود و عملیات Geotag کردن مختصات ها به تصاویر انجام می شود. مختصات هایی که عاری از خطا هستند به تصاویر تگ می شوند و شما یک سری تصاویر با مختصات دقیق دارید که می توانید وارد نرم افزار های پردازش تصویرتان کنید.

نحوه پرواز پس از نصب ماژول PPK بر روی فانتوم ۴ پرو

انجام عملیات پرواز بعد از نصب ماژول بر روی پهپاد فانتوم ۴ پرو شما، هیچ تفاوتی با قبل ندارد. بدین معنی که با تمامی اپلیکیشن هایی که قبلا پرواز کرده اید (نظیر Pix4dCapture، Drone Deploy، Map Pilots، Drone Harmony و …)، هم اکنون نیز می توانید پرواز کنید.

برای پرواز با فانتوم ۴ PPK تنها لازم است که از قبل گیرنده مولتی فرکانس ( گیرنده GNSS و یا GPS) خود را روشن نموده و در حالت استاتیک شروع به قرائت نمایید.

پس از آن وارد اپلیکیشن پرواز اتوماتیک شده، طراحی خود را انجام دهید و پرواز نمایید. بدین معنی که گیرنده زمینی و پرواز پرنده، باید از نظر زمانی با یکدیگر همپوشانی داشته باشند. برای فیکس شدن جی پی اس پرنده تنها به یک دقیقه زمان احتیاج است. که این یک دقیقه نیز از زمان روشن شدن پرنده تا انجام تنظیمات مربوط به پرواز برآورده می شود.

بسیاری از دوستان فکر می کنند که زمان Process دیتاهای PPK زیاد است و عملیاتهای دفتری آنها افزایش پیدا می کند. این مطلب کاملا درست است عملیاتهای دفتری شما افزایش پیدا می کند اما در عوض حجم عملیاتهای میدانی شما به شدت کاهش پیدا می کند.

همانطور که می دانید، کاهش عملیات های میدانی باعث کمتر شدن دردسرهای زیادی می شود و همچنین باعث کاهش چشمگیر هزینه ها خواهد شد.

شما برای هر پرواز 15 دقیقه ای کافیست 5 دقیقه در دفتر و محیط مناسب وقت بگذارید و داده های PPKتان را پردازش کنید.

نصب ماژول PPK برروی پهپاد فانتوم ۴ پرو

ویژگی بارزی که در پهپاد فانتوم ۴ پرو وجود دارد این است که برای محاسبه مختصات دقیق مراکز تصویر از یک بورد بسیار حرفه ای استفاده شده که باعث می شود تا لحظه شات دوربین با دقت میلی ثانیه و بصورت خیلی دقیق ثبت شود. این امر منجر می شود که مختصات مراکز تصویر بطور دقیق تری و بدون هیچگونه شیفت و یا تاخیری محاسبه شوند.

مشکل فنی که در اکثر ماژول هایی که روی بدنه (نه داخل پهپاد) نصب می شوند وجود دارد این است که بوسیله یک کابل به LED های زیر موتور پهپاد متصل می شوند.

در لحظه شات زدن دوربین پالسی به این LEDها ارسال می شود که این ماژولها این پالس رو به عنوان لحظه ی شات زدن دوربین در نظر می گیرند . در حالی که این پالس با تاخیر ارسال می شود و میزان این تاخیر در تمام مدت زمان پرواز یکسان نیست.

به این ترتیب عملا لحظه شات بدرستی ثبت نمیشود و تاثیر خودش را در محاسبه مختصات مراکز تصویر می گذارد. با یکسان نبودن میزان تاخیر در ارسال پالس حتی شیفت مختصاتی هم نخواهیم داشت و دقت هر مختصات متفاوت خواهد بود و در نهایت عملا این سیستم کارکرد صحیح خود را نخواهد داشت.

علاوه بر این بدلیل عدم توانایی در طراحی و تولید بورد الکترونیکی محاسبه لحظه شات، در برخی ماژول های آماتور شاهد آن هستیم که قطعات متعددی به بدنه فانتوم متصل شده و همین امر آیرودینامیک پرنده را به هم ریخته و باعث کاهش زیبایی پرنده و همچنین کاهش مدت زمان پرواز پرنده می گردد.

این در حالیست که با نصب دو مدل ماژولی که در ادامه معرفی می کنیم، فقط و فقط یک آنتن استوانه ای شکل زیبا از بدنه فانتوم 4 پرو بیرون است که نه تاثیری بر روی مداومت پروازی پرنده دارد و نه بر روی زیبایی آن.

خرید ماژول PPK پهپاد

ما تنها نماینده اصلی فروش ماژول PPK سولی سوروی در ایران هستیم. هم از جزئیات ساخت این ماژول اطلاع داریم و هم اینکه تخصص اصلی ما آموزش نقشه برداری هوایی است. پس هم نحوه استفاده از ماژول ppk را به شما آموزش می دهیم و هم اینکه تا استفاده نهایی از این ماژول در کنار شما هستیم. پس با خیال راحت برای خرید اقدام نمایید.

برای دریافت قیمت و اطاعات بیشتر با شماره‌ ی 02191692521 تماس بگیرید و یا فرم زیر را تکمیل کنید تا در اسرع وقت با شما تماس بگیریم.

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

نام*

سوالات متداول

برای استفاده از ماژول PPK آیا به گیرنده ی مولتی فرکانس به عنوان بیس زمینی احتیاج است؟

خیلی ها فکر می کنند فقط همین ماژول PPK جوابگوی تمام نیازهای ماست در صورتی که شما برای استفاده از این ماژول PPK به گیرنده های مولتی فرکانس زمینی هم احتیاج دارید اما برند آن اهمیتی ندارد و نیازی نیست که دستگاه شما رادیوی داخلی یا رادیوی External داشته باشد.

آیا ماژول PPK فانتوم یا مویک، با همه گیرنده های مولتی فرکانس قابل استفاده هست یا خیر؟

برای ثبت و ذخیره داده­ های جی ­پی ­اس، می ­توان از تمامی مدل ­های گیرنده جی ­پی ­اس یا جی ­ان ­اس اس موجود در بازار استفاده نمود. داده­ های حاصل از این ماژول می ­تواند با داده­ های حاصل از تمامی گیرنده­ های اطلاعات ماهواره ­ای ارتباط برقرار نموده و روند پس پردازش امکان پذیر خواهد بود.

ماژول PPK بر روی چه پهپادهایی نصب می شود؟

هم ماژول تئوکیت و هم ماژول سولی سوروی بر روی تمام ورژن های پهپاد فانتوم 4 پرو و مویک 2 پرو قابل نصب هستند. ماژول PPK سولی سوروی بر روی پهپادهای بال ثابت و مونتاژ شده نیز قابل نصب است.

آیا می توان پهپادی که قبلا خریداری شده را به ماژول PPK مجهز نمود؟

بله قطعا
 

ماژول PPK از چه قطعاتی تشکیل شده؟

در این قسمت قصد داریم قطعات ماژول PPK دو فرکانسه برند TEOKIT را معرفی کنیم و اجزای تشکیل دهنده ی درون پرنده و اجزایی که روی پرنده سوار می شوند را به شما نشان دهیم. در جعبه ی این ماژول یک کیسه مخصوص جایگذاری آنتن اسپیرال برای زمان هایی که استفاده نمی شود وجود دارد.

اولین قطعه آنتن اسپیرال است. این قطعه برروی فانتوم نصب می شود، جایی که شما می توانید آن را مشاهده کنید. خیلی از افراد به اشتباه فکر می کنند که ماژول PPK فقط همین آنتن است، در صورتی که این ماژول از بردهایی نیز تشکیل شده که در ادامه توضیح می دهیم.

آنتن اسپیرال وظیفه ی دریافت مشاهدات ماهواره ای را انجام می دهد. سیگنال های ماهواره ای را دریافت می کند و وارد بردهای ماژول می کند. اولین برد Teokit هست که وظیفه ی آن وارد کردن سیگنال های GPS به پرنده است (هم برای بحث Navigation و هم برای دقیق کردن مختصات مراکز تصویر).

ماژول PPK

برد بعدی که کمی حساس تر است ، برد AGNSS است که از GPS Ublox استفاده می کند، همان برد GPS دقیق ما است که کمپانی Vanavara digital برنامه نویسی کرده که از برد خام Ublox استفاده کرده و آن را برای پرنده ی فانتوم 4 پرو Setup کرده است.

ماژول PPK

برد بعدی ماژول Ashot است که وظیفه ی آن دریافت سیگنالی است که از دوربین به داخل پرنده می رسد که لحظه ی Shot را برای ما محاسبه می کند. مزیت این برد این است که دقیقا در وسط لحظه ای که شاتر باز و بسته می شود، پالس را دریافت می کند که همین امر باعث دقت بسیار زیادی می شود که این برند را از سایر برندها متمایز کرده است.

ماژول PPK

پس ماژول PPK صرفا آنتنی که روی دستگاه نصب می شود نیست و از بردهای بسیار حساس و دقیقی درون دستگاه نیز تشکیل شده که هر کدام وظیفه ای را به عهده دارند.

تفاوت ماژول PPK تک فرکانس و دو فرکانس برند TEOKIT

تفاوت تک فرکانسه بودن یا دو فرکانسه بودن یک گیرنده ی ماهواره ای در این است که گیرنده های تک فرکانس، 1موج را از ماهواره های تعیین موقعیت دریافت می کنند و گیرنده های دو فرکانس  عملا 2موج را دریافت می کنند و این باعث می شود که خطای یونسفری (Ionosphere) به شدت در ماژول ها و گیرنده های دو فرکانس کاهش پیدا کند و تاثیرش را روی تعیین موقعیت ما بگذارد.

اما تفاوت این دو در ماژول های شرکت TEOKIT چیست؟

شرکت VANAVARA DIGITAL قبلا GPS های خود را از شرکت MLED تهیه، یا از GPSهای تک فرکانسه استفاده می کرد و سایر برد ها را خود کمپانی VANAVARA DIGITAL تولید می کرد که به نسبت دقت خوبی را به ما می داد (حدودا دقت های زیرر 5 سانتی متر).اما مشکل عمده ای که با شرکت MLED وجود داشت، تامیت قطعات و آپدیت آنها بود که سرعت تولید و عرضه را پایین می آورد.

برای دریافت اطلاعات GPS پرنده لازم بود که شما حتما در فضای باز این کار را انجام دهید که ماهواره ها LOCK شوند سپس می توانستید اطلاعات GPS پرنده را تخلیه کنید. به همین دلیل کمپانی VANAVARA DIGITAL تصمیم گرفت ماژول هایی را طراحی کرده و به مرحله تولید برساند. با استفاده از برد UBLOX و برنامه نویسی های مخصوص و استفاده از بردهای جدیدی برای تعیین موقعیت توانست وابستگی خود را از کمپانی MLED قطع کند.

در ماژول های 2 فرکانس شما می توانید فاصله ی پرنده تا ایستگاه BASE را تا 20کیلومتر هم افزایش دهید اما در عمل، به راحتی بین 10 تا 15 کیلومتر فاصله ی بین BASE و پرنده را افزایش دهید که در ماژول های تک فرکانس، این عدد بین 4 تا 5 کیلومتر می رسید. همچنین سرعت FIX شدن ماژول 2 فرکانس بالاتر است.

در مقایسه س قیمت خرید، تفاوت زیادی بین ماژول های تک فرکانس و دو فرکانس این برند وجود ندارد پس پیشنهاد می کنم با توجه به نکات گفته شده، ماژول 2 فرکانس را تهیه کنید.

در مقایسه با ماژول های موجود در بازار، برند TEOKIT با توجه به طراحی بردهای TEOKIT و دقت و ظرافتی که از آن برخوردار است، شما را به دقت مطلوبی می رساند. همین طراحی و دقت باعث می شود که این برند در مقایسه با سایر برند های موجود در بازار از محبوبیت بیشتری برخوردار باشد.

 برای استفاده از ماژول PPK آیا به گیرنده ی مولتی فرکانس به عنوان بیس زمینی احتیاج است؟

خیلی ها فکر می کنند فقط همین ماژول PPK جوابگوی تمام نیازهای ماست در صورتی که شما برای استفاده از این ماژول PPK به گیرنده های مولتی فرکانس زمینی هم احتیاج دارید اما برند آن اهمیتی ندارد و نیازی نیست که دستگاه شما رادیوی داخلی یا رادیوی External داشته باشد.

آیا ماژول PPK فانتوم یا مویک، با همه گیرنده های مولتی فرکانس قابل استفاده هست یا خیر؟

برای ثبت و ذخیره داده­ های جی ­پی ­اس، می ­توان از تمامی مدل ­های گیرنده جی ­پی ­اس یا جی ­ان ­اس اس موجود در بازار استفاده نمود. داده­ های حاصل از این ماژول می ­تواند با داده­ های حاصل از تمامی گیرنده­ های اطلاعات ماهواره ­ای ارتباط برقرار نموده و روند پس پردازش امکان پذیر خواهد بود.

4 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

تلفن همراه