بررسی اپلیکیشنهای پرواز اتوماتیک
داشتن اپلیکیشن پرواز اتوماتیک که امکانات مورد نیازتان در انجام تصویر برداری هوایی را داشته باشد، بخشی از دغدغه شما برای پروژه نقشه برداری با پهپاد را برطرف می کند.
تمام اپلیکیشنهای پرواز اتوماتیک معمولاً شبیه به هم هستند و برای طراحی پرواز اتوماتیک یکسری پارامترها را به صورت یکسان باید معرفی کنید. برای مثال ارتفاع پرواز، پوششهای طولی و عرضی و اون محدودهای که برای پرواز باید انتخاب کنید. اما یکسری جزئیات وجود دارند که مشخص می کنند کدام اپلیکیشن پرواز اتوماتیک برای ما بهتر است.
آیا اپلیکیشن با گوشی یا تبلت من هم خوانی دارد؟ میتوانم رَن بصورت گرید یا داریه ای در آن طراحی کنم؟ می توانم فایل Kml منطقه را در آن بارگزاری کنم؟ رایگان است یا باید هزینه پرداخت کنم؟ و ….. اینها سوالاتی است که برای انتخاب اپلیکیشن پرواز اتوماتیک برای تصویر برداری هوایی با آنها مواجه هستیم.
اپلیکیشنهای پرواز اتوماتیک معمولاً به دو دسته تقسیم میشوند. اپلیکیشنهایی که برای نسخههای اندروید نوشته شدند و اپلیکیشنهایی که برای نسخههای iOS نوشته شدهاند و معمولاً برای پهپادهای مولتی روتر از اپلیکیشنهای موبایل استفاده میشود و برای پرواز با پهپاد های بال ثابت از نرم افزارهای تحت ویندوز.
در این مطلب می خواهیم ۸ اپلیکیشن پرواز اتوماتیک پرکاربرد را در سیستم عامل اندروید و iOS بررسی کنیم.
در نسخههای اندروید به اپلیکیشنهای پیکس فوردی کپچر، دیجیای پایلوت و درون هارمونی و در نسخههای iOS به اپلیکیشنهای مپ پایلوت، جی اس پرو، درون هارمونی و تری دیستربی پایلوت و پیکس فوردی کپچر اشاره می کنیم.
اپلیکیشن پرواز اتوماتیک اندروید
ایپلیکیشن پیکس فوردی کپچر نسخه اندروید Pix4Dcapture
اپلیکیشن پیکس فوردی کپچر یک اپلیکیشن رایگاناست برای پرواز با پرندههایی نظیر Dji .
در این اپلیکیشن حالتهای مختلف برای طراحی پرواز وجود دارد. حالت پلیگون، حالت گرید، حالت دابل گرید، حالت پرواز دایرهای و حالت پرواز دستی یا فری فولایت.
یکی از مزایای بسیار مهم اپلیکیشن پیکس فوردی کپچر در نسخه اندروید این است که میتونیم چند ماموریت پرواز را در کنار هم داشته باشیم. این قابلیت تنها در اپلیکیشن پیکس فوردی کپچر و نسخه اندروید آن وجود دارد.
از قابلیتهای دیگر این ناپلیکیشن این است که میتوانیم محدودهی پرواز را در قالب یک فایل kml، داخل این اپلیکیشن لود کنیم و بعنوان محدوده کاری از اون استفاده کنیم.
اما ضعف این اپلیکیشن این است که در تعریف پوششهای طولی و عرضی فقط پوشش عرضی را از ما دستور می گیرد.
برای دانلود اپلیکیشن Pix4dcapture نسخه اندروید از گوگل پلی می توانید اینجا کلیک کنید.
برای یادگیری مراحل کار با این اپلیکیشن می توانید مطلب آموزش اپلیکیشن Pix4dcapture را مشاهده کنید.
اپلیکیشن دیجیای پایلوت Dji Pilot
اپلیکیشن دی جیای پایلوت Dji Pilot متعلق به کمپانی Dji است و می توانیم برای پرواز دستی و طراحی پرواز اتوماتیک از آن استفاده کنیم.
این اپلیکیشن ترکیبی از اپلیکیشن dji go 4 و یک اپلیکیشن پرواز اتوماتیک است. بدین معنی که شما میتوانید در این اپلیکیشن قابلیتهای اپلیکیشن dji go 4 را داشته باشید یعنی تنظیمات مربوط به پهپاد و دوربین پهپاد را انجام بدید و علاوه بر اون طراحی پرواز به صورت اتوماتیک را هم داشته باشید.
در این اپلیکیشن پس از انتخاب نوع پهپادتان می توانید ارتفاع پرواز، پوششهای طولی و عرضی و سرعت پهپاد را مشخص کنید.
برای دانلود اپلیکیشن Dji Pilot از گوگل پلی می توانید اینجا کلیک کنید.
اپلیکیشن درون هارمونی Drone Harmony
اپلیکیشن درون هارمونی از اپلیکیشنهای بسیار مهم و پرقابلیت اما غیررایگان در نسخههای اندروید است.
اپلیکیشن درون هارمونی قابلیتهای مختلفی را در اختیار ما قرار میدهد. علاوه بر حالتهای مخلتف پرواز، امکان تنظیم اتوماتیک ارتفاع پهپاد با توپوگرافی منطقه را در اختیار ما میگذارد که در مناطق کوهستانی بسیار پرکاربرد است.
حالتهای مختلف پرواز این اپلیکیشن شامل: پرواز عادی، گرید و مالتی گرید، پرواز دایرهای، پرواز بر حسب ترین منطقه یا توپوگرافی منطقه است.
علاوه بر این ها شما میتونید برای تصویربرداری از نمای یک ساختمان پرواز اتوماتیک تعریف کنید. drone harmony تنها اپلیکیشنی است که قابلیت تصویر برداری از نمای ساختمان را به شما میدهد.
هزینه اشتراک ماهانه اپلیکیشن Drone Harmony درون هارمونی ۳۳ دلار است.
برای دانلود و نصب اپلیکیشن Drone Harmony از گوگل پلی اینجا کلیک کنید.
این از معرفی اپلیکیشنهای پرواز اتوماتیک پرکاربرد در نسخه اندروید. بریم با هم ببینیم که در نسخه iOS از چه اپلیکیشنهایی میتوانیم استفاده کنیم.
اپلیکیشن پرواز اتوماتیک iOS
شرکتهای مختلفی برای پرواز اتوماتیک اپلیکیشنهای iOS طراحی کردند که برخی از اونها رایگان است.
به طور کلی اپلیکیشنهایی که برای نسخههای iOS نوشته میشوند معمولاً امکانات بهتر و باگ کمتری دارند.
اپلیکیشن پیکس فوری کپچر نسخهی iOS
اپلیکیشن پیکس فوری کپچر در نسخهای iOS دو ضعف نسب به نسخه اندرویدش دارد:
- نمیتوانید چند ماموریت پرواز را در یک پروژه تعریف کنید.
- نمی توانید فایل kml را داخل این اپلیکیشن لود کنید.
باقی قابلیت های آن مشابه نسخه اندرویدش است.
برای دانلود اپلیکیشن Pix4dcapture از اَپ استور می توانید اینجا کلیک کنید.
اپلیکیشن تری دی سروی پایلوت ۳D Survey Pilot
اپلیکیشن تری دی سروی پایلوت یک اپلیکیشن پرکاربرد، ساده و رایگان است که علاوه بر حالتهای گرید و پلیگون حالت road هم در اختیار ما میگزارد.
این حالت road مناسب طراحی مسیرهای کوریدوری است. در حالتی که منطقه به صورت کوریدور است مثلا یک راه روستایی یا یک راه آسفالته با عرض مثلاً ۱۰۰ متر یا ۲۰۰ متر، میتوانید از حالت road برای طراحی پرواز استفاده کنیم.
تنظیمات این اپلیکیشن هم شبیه اپلیکیش پیکس فوری کپچر و یا دیگر اپلیکیشنهاست. علاوه بر این در این اپلیکیشن فایل kml هم قابل فراخوانی است.
۳D Survey Pilot هم نسخه ی iOS دارد هم نسخه اندروید. اما نسخهی اندرویدش به شدت باگ دارد و اصلا توصیه به استفادهاش نمیکنم به همین خاطر این اپلیکیشن رh فقط در نسخهای iOS به شما معرفی کردم.
برای دانلود اپلیکیشن ۳D Survey Pilot از اَپ استور می توانید اینجا کلیک کنید.
اپلیکیشن جی اس پرو GS pro
اپلیکیشن جی اس پرو فقط بر روی آی پد نصب میشود و یک اپلیکیشن بسیار فوق العاده است.
به دوستانی که می خواهند از اپلیکیشنهای رایگان استفاده کنند و آی پد دارند شدیدا توصیه میکنم از این اپلیکیشن استفاده کنند.
اپلیکیشن جی اس پرو محصولی از کمپانی Dji است و مانند اپلیکیشن Dji Pilot هم قابلیتهای اپلیکیشن Dji Go 4 و هم قابلیتهای یک اپلیکیشن برای طراحی رَنهای پرواز را به ما می دهد.
علاوه بر تنظیماتی که میتوانیم برای ارتفاع پرواز، پوششهای طولی و عرضی در این اپلیکیشن داشته باشیم این قابلیت وجود دارد که دسترسی همزمان به تنظیمات دروبین پهپاد داشته باشیم، یعنی در حین پرواز هم میتوانیم پارامترهای تصویربرداریمان را تغییر بدهیم، به همین خاطر این اپلیکیشن را به شدت توصیه میکنم.
علاوه بر این ها این اپلیکیشن نمره خوبی از نظر نداشتن باگ دریافت می کند. من مدتهاست که دارم از این اپلیکیشن استفاده میکنم و به مشکلی برخورد نکردم.
تنها ضعف GS pro این است که بر روی توپوگرافی منطقه نمیتواند پرواز کند.
برای دانلود اپلیکیشن GS pro از اَپ استور می توانید اینجا کلیک کنید.
اپلیکیشن درون دیپلوی Drone Deploy
اپلیکیشن Drone Deploy هم نسخه اندروید دارد که بسیار ضعیف است هم نسخهی iOS و هم نسخه تحت وب.
برای استفاده از نسخه وب باید داخل وبسایت Drone Deploy یک اکانت بسازید و تحت وب میتوانید یک ماموریت تعریف کنید و وارد گوشیتون بشید و اون ماموریتی که تعریف کردید را ببینید.
در این اپلیکیشن هم قابلیتهای تنظیم ارتفاع پرواز، پوششهای طولی یا عرضی و … وجود دارد و از حدود یکی دو سال پیش این نرم افزار یک قابلیتی رو بعنوان پرواز ۳D در نظر گرفته که پهپاد بتواند بر حسب توپوگرافی منطقه پرواز کند.
اما این اپلیکیشن ۲ ایراد دارد یکی اینکه برای پرواز ۳D بر روی منطقه حتما باید در حین پرواز به اینترنت دسترسی داشته باشیم و دومین ایراد اینکه اخیرا باگ زیادی در آن مشاهده شده و من آن را توصیه نمیکنم.
برای دانلود اپلیکیشن Drone Deploy از اَپ استور می توانید اینجا کلیک کنید.
اپلیکیشن مپ پایلوت Map Pilot
تمامی اپلیکیشنهای iOS که تا الان معرفی کردم، رایگان هستند، اپلیکیشن مپ پایلوت یک اپلیکیشن غیررایگان اما بسیار پرکاربرد است.
تمامی حالتهای مختلف پروازی داخل این اپلیکیشن تعبیه شده. میتوانیم ارتفاع پرواز، پوشش طولی و عرضی، سرعت پهپاد، همهی این موارد و اینجا تنظیم کنیم.
مزیت این اپلیکیشن این است که بر حسب توپوگرافی منطقه میتواند پهپاد را پرواز بدهد و نیازی هم نیست که در حین پرواز به اینترنت دسترسی داشته باشیم.
برای استفاده از Map Pilot pro باید سالیانه مبلغ ۱۵۰ دلار پرداخت کنیم که میتوانیم بر روی ۷ دستگاه فعال کنیم.
برای دانلود اپلیکیشن Map Pilot pro از اَپ استور می توانید اینجا کلیک کنید.
سخن پایانی
شاید بپرسید که بهتر است از کدام اپلیکیشن استفاده کنیم؟ از نظر من اپلیکیشن بهتری وجود ندارد، بسته به کاربرد و نیازمان میتوانیم از اپلیکیشنهای مختلفی استفاده کنیم.
توصیه میکنم اپلیکیشنهای مختلفو در گوشی، آی پد یا تبلتتان نصب کنید و آنها را تجربه کنید تا با توجه به نیازی که در پروژه دارید بتوانید از اپلیکیشن مناسب برای اون پروژه استفاده کنید.
ممنون که تا انتهای این مطلب با من همراه بودید. هر سؤالی در رابطه با اپلیکیشنهای پرواز دارید پایین در کامنت مطرح کنید.
برخی سوالات متداول:
آیا برای پرواز با پهپاد به هدف نقشه برداری به اینترنت احتیاج داریم؟
برای طراحی رَنهای پرواز به اینترنت احتیاج داریم به این خاطر که وقتی وارد اپلیکیشن پرواز میشویم تصویری شبیه به تصویر گوگل ارث را مشاهده میکنیم و باید محدودهی خودمان را پیدا کنیم و اون باندری که برای پرواز مد نظرمان هست را انتخاب کنیم.
برای لود شدن این تصویر ماهوارهای(یا نقشه) باید اینترنت داشته باشیم اما برای پرواز با پهپاد نیازی به اینترنت نداریم. اگر در محلی که قصد پرواز و تصویربرداری داریم اینترنت در دسترسمان نیست، میتوانیم طراحی رَن های پروازی را از قبل در جایی که اینترنت داریم انجام بدهیم و بعد به محل پروژه مراجعه کنیم و اون پروازی که طراحی کردیم را استارت بزنیم.
این مطلب چقدر براتون مفید بود؟
از ۱ تا ۵ امتیاز بدید.
میانگین امتیاز: ۰ / ۵. تعداد رای: ۰
اولین نفر باشید که امتیاز می دهد.
درباره میثم رفیعی
من میثم رفیعی، کارشناسی ارشد فتوگرامتری و عاشق فتوگرامتری برد کوتاه هستم. هدف من از راه اندازی این وب سایت توسعه و شناساندن هرچه بیشتر این علم به جامعه مهندسی کشور است.
نوشته های بیشتر از میثم رفیعی
سوالتان را در کامنتها وارد کنید تا جواب آنرا دریافت کنید