مناطق پرواز ممنوع یا No Fly Zone

مناطق پرواز ممنوع

آشنایی با نقشه خوانی هوایی و مناطق پرواز ممنوع

منطقه پرواز ممنوع (NFZ) به ناحیه‌ای که در آن پهپادها، هواپیماها، هواگردها و کلیه وسایل پرنده اجازه پرواز ندارند گفته می‌شود. تعیین چنین مناطقی مانند تعیین “منطقه غیرنظامی” معمولا با اهداف نظامی انجام می‌شود تا از پرواز و اجرای عملیات توسط هواپیمای نظامی دولت های متخاصم و ناشناس جلوگیری شود.

بسته به شرایط تعیین شده برای پرنده ها و پهپادها، واکنش‌های گوناگون حتی سرنگونی در نظر گرفته می‌شود.

برای دانلود فایلPDF مناطق ممنوعه ی پرواز کلیک کنید.

منطقه پرواز ممنوع مسئله‌ای مدرن است و تجهیزات پیچیده ای در اختیار دارد و باید آنرا از ماموریت‌های هوایی کلاسیک که تنها برای بیرون راندن جنگنده‌های دیگر کشورها و جلوگیری از دستیابی آنها به اهداف زمینی انجام می‌شوند جدا دانست.

معمولا شرکت های تولیده کننده پهپاد به صورت پیش فرض مناطق پرواز ممنوعرا برای محصولات خود تعریف می کنند اما شما می توانید به کمک برخی نرم افزارها و اپلیکیشن ها آگاهی بیشتری از این مناطق پیدا کنید و در جریان تحولات منطقه نیز قرار بگیرید.

برای آگاهی و شناسایی مناطق پرواز ممنوع می بایست نقشه اطلاعات پروازی به روز شده همراه خود داشته باشید و بتوانید آن را به راحتی قرائت کنید و از علائم آن شناخت داشته باشید. برخی از وب سایت ها این نقشه را در اختیار دارند و به روز رسانی می کند و در اختیار دیگران قرار می دهند.

هر خلبان باید قبل از پرواز در مورد شرایط منطقه پرواز و موقیعتی که در آن قرار دارد و همچنین وضعیت جوی اطلاع کامل داشته باشد. خلبان های پهپاد نیز به ماننده خلبان های هواپیما باید اطلاعات کافی قبل از پرواز بدست آورند.

الفبای هوانوردیحروف الفبای هوانوردی

برای شناخت شرایط منطقه، همراه داشتن نقشه اطلاعات پروازی کشور و نحوه ی قرائت آن بسیار حائز اهمیت است.در تصویر بالا حروف الفبای هوانوردی را مشاهده می کنید که گام نخست برای شناخت سایر علائم و عبارات هوانوردی است.

الفبایی که در تصویر بالا NATO Phonetic Alphabet Poster مشاهده می کنید در دهه ۵۰ میلادی توسط ایکائو (سازمان بین المللی هوانوردی غیر نظامی) یا به اصطلاح انگلیسی International Civil Aviation Organization تهیه شده است.

در این جدول ۲۶ حرف انگلیسی هر کدام با یک عبارت مشخص شده اند برای مثال اگر در جدول حرف P را مشاهده نمایید در قسمت زیرین آن عبارت papa درج شده است. دلیل استفاده هر حرف با یک عبارت، جلوگیری از اشتباه تلفظ هر حرف است. برای مثال ممکن است در مکالمات هوانوردی در تلفظ حروف به دلایل مختلف اشتباهاتی صورت گیرد به همین جهت از عبارات برای رساندن منظور برای هر حرف در این جدول استفاده می شود

 

مناطق پرواز ممنوع

شاید برای شما هم پیش آمده که حین پرواز با پهپادهای DJI با اخطار RESTRICTED AREA  یا NO FLIGHT ZONE مواجه بشوید.در این موارد چه تدبیری باید اندیشید؟

 

درتمامی نقاط جهان محدودیت هایی برای استفاده از پهپادها وجود دارد که با توجه به قوانین کلی هر کشور، شرکت DJI نیز قوانینی برای استفاده از پهپاد ها در مناطق مختلف با توجه به حساسیت آن منطقه وضع کرده که میتوانید در لینک زیر مناطق مورد نظر خود را قبل از پرواز بررسی کنید.

https://www.dji.com/flysafe/geo-map

کمپانی DJI برای حفظ امنیت پرواز ها یک قابلیت را در پرنده های خود به عنوان Shoe Zone یا No Flight Zoneها که معمولا در مناطقی به شعاع مختلف اطراف فرودگاه ها، امکان و اجازه ی پرواز به پرنده های DJI داده نمی شود که در ادامه مطلب به این موضوع می پردازیم.

برای مشاهده ی مناطق پرواز ممنوع وارد اپلیکیشن DJI GO4 می شویم و در قسمت بالا سمت راست در قسمت Flight Restricted Information موقعیت شما در نرم افزار شناسایی می شود.در این قسمت حتما اینترنت و دسترسی به Location گوشی خود را روشن کنید.شما می توانید فرودگاه های اطراف منطقه ی مورد نظر خود را ببینید.این محدودیت برای فرودگاه های سراسر دنیا وجود دارد.

مناطق پرواز ممنوع

مناطق ممنوعه ی پرواز با 3 رنگ قابل مشاهده هستند:

قسمت قرمز:

این قسمت دقیقا منطقه ی ممنوعه ی پرواز هست که روی باند فرودگاه قرار دارد و در صورتی که شما در این قسمت بخواهید پرواز کنید احتیاج به اخذ مجوز های خاصی از فرودگاه و شورای تامین هر شهر یا قرارگاه ثارالله (در تهران و البرز)  دارید.سپس شما با آپلود این مجوز ها در وبسایت DJI.COM می توانید اجازه ی پرواز در این قسمت ها را اخذ کنید.

قسمت آبی:

منطقه ی آبی رنگ منطقه ای به شعاع 5 کیلومتر از مرکز باند در نظر گرفته شده. شما در این مناطق هم اجازه پرواز نخواهید داشت اما کمپانی DJI با درنظر گرفتن تمهیداتی به شما اجازه پرواز در صورت پر کردن فرمهای مربوطه در سایت و همچنین اخذ مجوزهای لازم در این قسمتها را می دهد.

قسمت طوسی:

این قسمت که دقیقا در جهت take of و landing هواپیماها وجود دارد به شما اجازه ی پرواز تا ارتفاع 150 متری از سطح زمین را می دهد.در این مناطق احتیاجی به اخذ مجوزهای خاصی ندارید هرچند شما برای پرواز در مناطق شهری و در دیگر مناطق ملزم به اخذ مجوزهای لازم هستید و بهتر است که برای پرواز در هر یک از این قسمت ها، هماهنگی های لازم با مدیریت فرودگاه نیز داشته باشید.

مناطق پرواز ممنوع

پیشنهاد می کنم قبل از اینکه در مناطق شهری پرواز کنید، حتما منطقه ی مورد نظر برای پرواز را از قبل چک کنید که جزو مناطق No flight zone  نباشد.

 

مطالعه مقالات زیر هم میتواند برای شما مفید باشد:

بررسی اپلیکیشن‌های پرواز اتوماتیک

نکاتی که برای پرواز در فصل گرما باید رعایت کنید

دیدگاهتان را بنویسید

تلفن همراه