بررسی فانتوم4پرو و مویک2 پرو

فانتوم4پرو و مویک2 پرو

فانتوم4پرو و مویک2 پرو

میتوانید فایل صوتی را گوش دهید یا ادامه مطلب را بخوانید:

در مطلب راهنمای کامل خرید پهپاد نقشه برداری مفصل در مورد انتخاب پهپاد مناسب برای نقشه برداری صحبت کردیم. پارامترهایی از قبیل امنیت پرواز، رابط کاربری، دوربین پرنده، GPS، سیستم ارسال تصویر، سیستم سنسورهای برخورد با مانع و قیمت پرنده را با هم بررسی کردیم.

و در نهایت به این نتیجه رسیدیم که در کشور ما و همین طور در کل دنیا پهپاد مولتی روتوری که برای شروع نقشه­ برداری با پهپاد می­توانید استفاده کنید پرنده فانتوم ۴ پرو و پرنده مویک 2 پرو هست. این دو پهپاد را خیلی مختصر در مطلب قبلی خدمت شما معرفی کردم.

در این مطلب قصد دارم در رابطه با ویژگی­ها دو پرنده با شما صحبت کنم ببینیم این دو پرنده چه تفاوت و چه شباهت­هایی دارند و در نهایت خواهیم دید میتوانیم از فانتوم یا مویک در نقشه ­برداری هوایی استفاده کنیم.

شباهت پهپاد فانتوم4پرو و مویک2 پرو

امنیت پرواز و رابط کاربری

فانتوم4پرو و مویک2 پرو

امنیت پرواز در هر دو پهپاد به خوبی رعایت شده.در مورد رابط کاربری از نظر ست­آپ سریع پهپاد می­تونیم بررسی کنیم که هر دو این پهپادها در کمتر از یک دقیقه می­تونه ست­آپ بشود و شما می­توانید با این پهپادها پرواز کنید. اپلیکیشن­ها و رابط­های کاربری که در این پهپادها استفاده میشه برای کنترل و هدایت آنها بسیار بسیار ساده و یوزر فرند هستند.

GPS

هر دو پهپاد فانتوم4پرو و مویک2 پرو از GPS های معمولی استفاده می­کنند که شما می­تونید از ماژول­های PPK یا GPS های دقیق دیگر هم بر روی این پرنده ها به صورت جداگانه استفاده کنید. این ماژول ها به کاهش چشمگیر تقاط کنترل زمینی کمک میکند.

سیستم ارسال تصویر و قیمت

فانتوم4پرو و مویک2 پرو

هر دو پهپاد فانتوم4پرو و مویک2 پرو سیستم ارسال تصویر دارند و شما می­توانید در حین پرواز تصویری که دوربین این پهپاد به شما نشان می­دهد را به راحتی ببینید. از نظر قیمت هم هر دوی این پرنده در یک رنج 1600-1700 دلاری هستند که تفاوت خیلی چشمگیری از نظر قیمت با هم ندارند.

مدت زمان پرواز

اما بریم در رابطه با تایم پروازی این دو پهپاد صحبت کنیم. در فشار جوی یکسان و استاندارد و در یک ارتفاع پرواز یکسان هر دوی پهپاد می­توانند در مدت ۳۰ دقیقه روشن باشند.

اما زمانی که شما از این پهپادها جهت امور نقشه ­برداری هوایی می­خواهید استفاده کنید و پهپاد قراره در یک ارتفاع ۱۰۰ متری بالاتر یا پایین‌تر به طور مداوم پرواز کنند و تصویربرداری را برای شما انجام بدهند طبیعتاً ۳۰ دقیقه تایم مفید به شما نخواهند داد.

تایم مفید هردو پهپاد در نقشه برداری هوایی چیزی بین ۱۵ تا ۱۷ دقیقه است. این را به خوبی دقت داشته باشید در بازار به شما تایم ۳۰ دقیقه میگن ولی در عمل این اتفاق نمی‌افتد. این تفاوت هم به خاطر وضعیت باتری پرنده است هرچقدر باتری پرنده نو باشه و کمتر استفاده شده باشد تایم بیشتری را به شما می­دهد و هر چقدر مستهلک­تر باشه تایم کمتر.

به طور میانگین تایمی بین ۱۵ تا ۱۷ دقیقه می­توانید در طراحی خطوط پرواز در نظر بگیرید.

پایداری در برابر باد

در مقابل باد هر دوی این پرنده‌ها پایداری به نسبت خوبی را دارند. در بادهایی با سرعت ۱۰ متر بر ثانیه که معادل حدود ۳۶ کیلومتر بر ساعت میشه میتونن این پرنده‌ها پایدار باشند و به نسبت در پروژه‌هایی که ما تست کردیم در شرایط جوی مختلف این پرنده‌ها پایداری خیلی خوبی را از خودشان در مقابل باد نشان دادند. اما با توجه به کوچک بودن پهپادهای فانتوم4پرو و مویک2 پرو و حجم موتوری که دارند طبیعتا نمی‌توانند در بادهایی بیشتر از ۱۰ متر بر ثانیه به خوبی دوام بیارند.

تفاوت پهپاد فانتوم4پرو و مویک2 پرو

وزن

اما دیگر پارامترها را به صورت تخصصی­ تر با هم بررسی کنیم. وزن پهپاد فانتوم 4 پرو بدون باتری ۱۳۷۵ گرم و مویک 2 پرو 907 گرم که کمی سبک‌تر از فانتوم است.

دوربین

فانتوم4پرو و مویک2 پرو

دوربین هر دو پرنده ۲۰ مگاپیکسل است با اندازه سنسور ۵۴۷۲ در ۳۶۴۸ پیکسل که این دو تا عدد را در هم ضرب کنید به تعداد 19.9میلیون پیکسل می­رسید که ما اون رو رند می‌کنیم و ۲۰ مگاپیکسل در نظر می­گیریم که حداقل­ها رو برای تصویربرداری هوایی ارائه میده.

در رابطه با دوربین آیتمی رو می­تونیم در موردش صحبت کنیم با عنوان شاتر مکانیکی و شاتر الکترونیکی. شاتر مکانیکی یا سیستم شاتر الکترونیکی که از سیستم رولینگ شاتر استفاده میکنه. بحث تفاوت کلوبال شاتر و رولینگ شاتر بحث مفصلی است اما من به طور مختصر خدمت شما توضیح میدم.

در زمانی که ما از سنسورهایی استفاده می‌کنیم که ساختار گلوبال شاتر دارند این اتفاق می­افته که زمان عکسبرداری تمام پیکسل­هایی که بر روی اون سنسور قرار دارند در یک لحظه فعال میشن و غیرفعال میشن، یعنی در یک لحظه فعال میشن و نور به سنسور میرسه و تصویر ثبت میشه و با توجه به سرعت شاتری که شما در نظر گرفتید در همان لحظه قطع میشه.

برای مثال سرعت شاتر یک هزارم را شما در نظر گرفتید پس در 0.001 ثانیه ی این سنسور این پیکسل­ها فعال می­شوند و غیر فعال می­شوند و تصویر ثبت میشه. در این حالت ما اعوجاجات بسیار کمتری را در تصاویر داریم و کشیدگی بسیار کمی را در تصاویر داریم.

اما در شاترهای الکترونیکی سیستم رولینگ شاتر را داریم. رولینگ شاتر باعث میشه که سنسورها یا بهتر بگم پیکسل­های بر روی سنسور ها به صورت ردیفی روشن و خاموش می­شوند و این اتفاق خیلی سریع انجام میشه که پیکسلها از وسط به سمت بالا و پایین سریع روشن و خاموش میشن به ترتیب و زمانی که تفاوتی وجود داشته باشه بین زمان روشن و خاموش شدن پیکسل­ها احتمال کشیدگی تصویر و احتمال وجود اعوجاجات در تصاویر هم وجود داره.

البته باز هم خدمتتون عرض می­کنم نرم افزارهای پردازش تصویر انقدر قدرتمند شدند که به راحتی می‌توانند این اعوجاجات را حذف کنند اما اگر شما از پهپادی استفاده می­کنید که دوربین روی اون سیستم شاتر مکانیکی یا گلوبال شاتر داره طبیعتاً کیفیت بهتری نسبت به سیستم‌هایی که از شاترهای الکترونیکی یا رولینگ شاترها کسب می­کنند می­تونید به دست بیارید.

پس پرنده فانتوم ۴ پرو شاتر مکانیکی یا گلوبال شاتر داره اما پرنده مویک ۲ شاتر الکترونیکی و سیستم رولینگ شاتر داره.

سنسور برخورد با مانع

در رابطه با سنسورهای برخورد با مانع صحبت کنیم که البته در بحث نقشه­ برداری هوایی این آیتم زیاد مطرح نیست اما در پرنده فانتوم ۵ سنسور برخورد با مانع وجود دارد سنسورهای جلو و عقب چپ و راست و زیر پرنده. در پرنده مویک 2 پرو یک سنسور برخورد با مانع دیگر اضافه شده و در بالای پرنده قرار داده که این امکان را میده که اگر شما در فضای بسته پرواز می­کنید مثالا در یک اتاق یا سوله پرواز را انجام می‌دهید پرنده از بالا به مانعی برخورد نمیکنه.

کیفیت دوربین

فانتوم4پرو و مویک2 پرو تفاوت­های بسیار جزئی و ریزی را هم در فیلمبرداری و امورات دیگه دارند که مربوط به نقشه برداری نمیشه. پهپاد فانتوم ۴ پرو میتونه با کیفیت c4k تصویربرداری کند اما پهپاد مویک ۲ پرو فقط میتونه با کیفیت 4k  فیلمبرداری کنه.

کیفیت c4k در حالت فیلمبرداری ابعاد تصویرش 4096*2160 پیکسل هست اما مویک ۲ پرو میتونه فقط کیفیت 4k به ما بده که رزولوشن تصاویرش 3840*2160 پیکسل هست. این بحث جهت نقشه برداری هوایی برای ما اهمیت زیادی نداره و خیلی نیازی را از ما برطرف نمیکنه.

فاصله تا کنترلر

پهپاد مویک قابلیت این رو داره که ۸ کیلومتر از ما دور بشه یعنی فاصله بین کنترلر پرنده و خود پرنده میتونه ۸ کیلومتر باشد اما این اتفاق در پهپاد فانتوم حدود ۷ کیلومتر است. این نکته را باید مد نظر قرار بدیم که در نقشه برداری هیچکدام پرنده ­های فانتوم4پرو و مویک2 پرو نمی­توانند حدود ۷-۸ کیلومتر از ما دور بشن چون باتری پرنده این اجازه را به ما نمی‌دهد .

در نقشه برداری با پهپاد نهایتاً میتونیم پرنده را دو الی سه کیلومتر در بهترین حالت که باتری نو هست از خودمون دور کنیم. برای مثال پرنده دو و نیم کیلومتر بره و دو و نیم کیلومتر هم برگرده چیزی در حدود ۵ الی ۶ کیلومتر این پرنده میتونه مسافت طی کنه حالا این مسافت میتونه دو و نیم رفت و دو و نیم برگشت باشه یا برای مثال ۵ خط یک کیلومتری. این محاسبات در بحث طراحی خطوط پرواز مطرح میشه.

جمع بندی: برای نقشه برداری فانتوم 4 پرو بهتر است یا مویک 2 پرو؟

فانتوم4پرو و مویک2 پرویک جمع‌بندی کلی با هم داشته باشیم و ببینیم در نهایت از کدوم یک از این پهپادها میتونیم برای نقشه برداری استفاده کنیم. خیلی از دوستان با من تماس می‌گیرند و به من میگن ما از بین دو پرنده فانتوم4پرو و مویک2 پرو کدوم را بخریم؟

من تفاوت این دو پرنده را به صورت خیلی مختصر و مفید خدمت شما عرض کردم اما در نهایت با توجه به محدودیت­هایی که ما در کشور برای خرید پرنده داریم اگر پرنده فانتوم ۴ پرو که ورژن ۲ آخرین ورژنش هست در بازار وجود داشت بهتر است که پهپاد فانتوم ۴ پرو بگیرید اما اگر وجود نداشت می­تونید پهپاد مویک ۲ پرو بگیرید و به راحتی کارهایتان را انجام جام بدید و به هیچ مشکلی برنخواهید نخورید.

تفاوت­هایی که در دو پرنده فانتوم4پرو و مویک2 پرو وجود داره از نظر نقشه­ برداری هوایی مشکلی برای ما ایجاد نمیکنه.

یعنی مثلا بحث فیلد آف ویو (زاویه دید) این دو پرنده که برای مثال فیلد آف ویو مویک هفت درجه کمتر از فانتوم بود هیچ مشکلی را برای ایجاد نمیکنه. حساسیت زیادی نباید برای پارامترهای این دو پرنده به خرج بدید.

اما اگر دسترسی داشتید به پهپاد فانتوم ابتدا برای بحث نقشه­ برداری پهپاد فانتوم را تهیه کنید اما اگر این پهپاد در بازار موجود نبود و به هر دلیلی قصد داشتید که پهپاد دیگر خریداری کنید میتونید روی پرنده مویک ۲ پرو به خوبی سرمایه ­گذاری کنید و خریداری کنید و استفاده کنید و به هیچ مشکلی هم بر نخواهید خورد.

6 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

  • با عرض سلام و خسته نباشید . من بین مویک ۲ پرو و فانتوم ۴ پرو ورژن ۲ موندم که کدوم مناسبتر هستش ؟ و اینکه آیا دقت نقشه برداری مویک 2 پرو خطایی کمتر نسبت به فانتوم ۴ پرو ورژن ۲ هستش یا فرقی ندارن ؟ و اگه فرق داشته باشن به نظر شما خرید مویک ۲ پرو مصلحت تر است ؟

    • سلام وقت بخیر
      همینطور که در بالا توضیح داده شد این دو پرنده بسیار به هم شبیه هستند و هر دو برای نقشه برداری هوایی مناسبند. شاتر دوربین فانتوم 4 پرو از نوع مکانیکی است و به همین دلیل تصاویرش اعوجاج کمتری نسبت به تصاویر دوربین مویک که الکترونیکی است دارد. اگر بخواهید در آینده ماژول ppk بر روی پهپاد نصب کنید با فانتوم 4 پرو نتیجه بهتری خواهید گرفت.

  • برای نقشه برداری پهپاد فانتوم ۴ پرو 2 یا مویک ایر2 کدام مناسب تر است. در صورتی که فانتوم 20 مگاپیکسل هست و لی مویک 48 مگا پیکسل هست . آیا مویک جدید برای نقشه برداری مناسب هست؟ ممنون

    • سلام و عرض ادب. برای نقشه برداری پرنده های فانتوم 4 پرو و مویک 2 پرو مناسب هستند. پرنده مویک 2 ایر که دوربین 48 مگاپیکسلی دارد، برای نقشه برداری مناسب نیست. چون سنسور سایز کوچکی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

تلفن همراه