بلاگ
تجهیزات لازم برای ورود به بازار کار نقشه برداری با پهپاد
تجهیزات نقشه برداری هوایی چیست و چقدر باید برای آن هزینه کنیم؟
دوست من سلام من میثم رفیعی هستم و خیلی خوشحالم که با یک مطلب دیگه در خصوص نقشه برداری هوایی در خدمت شما هستم. در این مطلب قصد دارم به این سوال پاسخ بدم که برای راه اندازی سیستم نقشه برداری هوایی چه تجهیزاتی احتیاج داریم و چقدر باید هزینه کنیم؟ میتوانید ویدئو را ببینید یا متن را بخوانید:
پهپاد
برای شروع من حتما توصیه میکنم از پهپادهای کمپانی dji استفاده کنید. برای مثال از پهپاد فانتوم ۴ پرو یا پهپاد مویک 2 پرو که قیمت آن حدود 1600 دلار است. البته خط تولید هر دو پهپاد متوقف شده اما میتوانید دست دوم سالم فانتوم 4 پرو معمولی یا ورژن 2 را تهیه کنید یا آکبند مویک 2 پرو که هنوز به ندرت در بازار وجود دارد.
پشنهاد می کنم برای اطلاعات بیشتر مطلب قیمت پهپاد نقشه برداری را مشاهده کنید.
زمانی که شما پهپاد را خریداری میکنید یک باطری بر روی پهپاد است و در کنارش شما باید حداقل دو باطری دیگر هم تهیه کنید که یک تعداد معقولی باتری داشته باشید.
توصیه من این است که اگر میخواهید به صورت جدی فعالیت کنید باید ۵ باتری حداقل داشته باشید و ما الان دوستانی داریم که بصورت اکیپ فعالیت می کنند که 10 باتری دارند که در طول یک روز اگر بیابان هم بروند و جایی باشند که به برق هم دسترسی نداشته باشند برای شارژ باتری پهپاد به خوبی میتوانند پروازهای خودشان را به صورت متعدد انجام دهند.
گیرندههای ماهوارهای مولتی فرکانس
منظورم همون GPSهای ایستگاهی و دقیق است. حداقل شما باید یک گیرنده ماهوارهای داشته باشید که به اینترنت وصل بشه و این سادهترین حالت است. یک پله پا را فراتر بگذارید باید یک ست داشته باشیم یعنی یک جفت از این گیرنده ها داشته باشید که طبیعتاً قیمت دو برابر خواهد شد.
با توجه به برندهایی که در بازار وجود دارد خودتان میتوانید تصمیم گیری کنید اما من معمولاً پروژه هایم از برند e-survey استفاده میکنم و بنظرم بهترین گیرنده ای است که تا به امروز در بازار ایران وجود دارد و شما میتوانید از آن استفاده کنید. اگر شما گیرنده دیگری دارید میتوانید از همان موارد هم استفاده کنید.
در مورد نکات انتخاب گیرنده مولتی فرکانس پیشنهاد میکنم مطلب خرید گیرنده مولتی فرکانس را مطالعه کنید.
پس دومین آیتم گیرنده مولتی فرکانس است که البته باز هم بگویم خدمت شما برای مناطق کوچک برای مناطق در هر چند هکتار شما از توتال استیشنها میتوانید استفاده کنید نیاز نیست همیشه مختصات UTM باشند میتوانید از سیستم مختصات لوکال هم استفاده کنید و یا سیستم مختصات شبه لوکال که برای رسیدن به اینها شما به وسیله یک توتال استیشن میتوانید این موارد را انجام دهید و مختصات نقاط کنترل زمینی را از این طریق استخراج کنید.
سیستم کامپیوتری
یعنی یک سیستم کامپیوتری که برای شما پردازش تصویر انجام دهد و به خوبی از پس پردازش هزاران تصویر بربیاید. باز دوستان سوالات زیادی میپرسند که ما از چه سیستمی استفاده کنیم؟ CPU چه باشد؟ رم چه باشد؟
شما حداقل باید یک سیستمی را داشته باشید که ۱۶ گیگ رم داشته باشد، CPU core i5 با هرتز بالا یا core i7. البته برای شروع و برای کارهای کوچک در حد 20-30 هکتار شما میتوانید از یک لپ تاپ و از یک سیستم کامپیوتری ساده استفاده کنید و کارها را جلو ببرید.
اما برای مناطق بزرگتر مناطقی که از ۵۰ هکتار و 100 هکتار پا را فراتر میگذارند و بیشتر میشوند شما با لپ تاپهای معمولی نمیتوانید کار پردازش را انجام دهید و بهتر است از سیستمهای قویتری استفاده کنید که عرض کردم خدمتتان ۱۶ گیگ رم ۳۲ گیگ رم و یا بالاتر ۶۴ گیگ … رم دارند از CPU core i7 با هرتز بالا یا core i9 استفاده میکنند از CPUهای چند هستهای استفاده میکنند و همین طور قطعه دیگری که در سیستم کامپیوتری حائز اهمیت است کارت گرافیک شماست یا همان GPU که بر روی کارت گرافیک است که برای پردازشهای اتوماتیک برای بحث پردازش تصویر خیلی کارآمد است.
طبیعتاً هر چقدر کسب و کار شما در این حوزه بزرگتر باشد باید بیشتر هزینه کنید و سیستم کامپیوتری قویتری را استفاده کنید.
اگر هزینه ای را میخواهید در نظر بگیرید باید حداقل ۲۰ میلیون تومان در این تاریخ هزینه کنید. این ۲۰ میلیون تومان کف قضیه است برای شروع به کاری که به صورت جدی قصد دارید. برای کارهای آموزشی و تمرینی میتوانید با یک لپتاپ هم کارها را انجام دهید در حد پردازش ۲۰۰- ۳۰۰ عکس، اما زمانی که تعداد تصاویر زیاد میشود شما ۲۰۰۰ و ۳۰۰۰ و ۵۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰ عکس دارید دیگر این تصاویر را با لپتاپ نمیتوانید پردازش کنید و به سیستمهای قویتری احتیاج دارید.
به هر ترتیب هر چقدر شما بیشتر بتوانید هزینه کنید سرعت پردازشها بالاتر می رود و از پس پروژه های بزرگتر هم میتوانید بر بیایید.
در آینده مطلبی اختصاصی برای سیستم کامپیوتری مناسب منتشر خواهم کرد.
اعتماد بنفس
یک مورد هم خودم به این لیست اضافه می کنم. خیلی از شما نقشه برداران عزیز برای گریز از نقطه امن خودتون تلاش نمیکنید و اعتماد بنفس کافی رو ندارید.
خیلی از نقشه برداران میگن که ما عادت داریم سه پایه تجهیزاتمونو محکم در زمین فرو کنیم و خیالمون راحته که هیچ بادو طوفانی نمیتونه تجهیزاتمونو تکون بده ولی نمیتونیم به پهپاد که در هواست و کنترلی بهش نداریم اعتماد کنیم.
در جواب این دوستان باید بگم اگر قرار بود چند سال پیش به این سوال جواب بدم با شما موافقت میکردم اما الان نمیتونم با شما موافق باشم. با نرم افزارها و تکنولوژی های که امروز در استفاده از پهپادها داریم بخوبی میتونیم از امنیت پرواز پهپادی که برایش هزینه کردیم مطمئن باشیم.
این مطلب چقدر براتون مفید بود؟
از 1 تا 5 امتیاز بدید.
میانگین امتیاز: 4.7 / 5. تعداد رای: 3
اولین نفر باشید که امتیاز می دهد.
درباره میثم رفیعی
من میثم رفیعی، کارشناسی ارشد فتوگرامتری و عاشق پهپاد فتوگرامتری و برد کوتاه هستم. هدف من از راه اندازی این وب سایت توسعه و شناساندن هرچه بیشتر این علم به جامعه مهندسی کشور است.
نوشته های بیشتر از میثم رفیعی
سوالتان را در کامنتها وارد کنید تا جواب آنرا دریافت کنید