سیستم کامپیوتر مناسب برای پردازش تصاویر
آخرین بروزرسانی: 17, اردیبهشت, 1402
دوستان عزیز برخی از شما به بنده پیام میدید و میپرسید: اگر ما بخواهیم یک سیستم جدید برای بحث پردازش تصاویر پهپاد و یا پردازش تصاویر تهیه کنیم چه مواردی رو باید در نظر بگیریم و چه مبالغی رو باید به این کار اختصاص بدیم؟ من در دو سطح با شما صحبت میکنم یک سطح متوسط و یک سطح متوسط رو به بالا .
قطعاتی که برای جمع آوری و تهیه یک سیستم کامپیوتری مناسب باید مد نظر داشته باشید به ترتیب اولویت این موارد است:
1- CPU
2- RAM
3- کارت گرافیک
4- هارد
5- سیستم خنک کننده قوی برای کیس شما
آنچه در این مطلب می خوانید
سیستم مناسب پردازش تصویر 3 تا 4 هزار تا
بودجهای که اختصاص میدید باید به این ترتیبی باشه که من خدمت شما عرض کردم.
به طور کلی در سطح متوسط برای پردازش تصویر ۳ الی ۴ هزار تصویر به صورت یک جا، چیزی در حدود 30 میلیون در این تاریخ که اواخر اسفند ماه سال 1401 است باید هزینه کنید.
اما کانفیگ سیستم چی میتونه باشه؟ شما میتونید از CPU core i7 به بالا که سرعت بالاتر از 3 گیگاهرتز دارند استفاده کنید و هر چقدر طبیعتاً بودجه بیشتری برای CPU اختصاص بدید سرعت پردازش شما بالاتر میره.
آیتم دوم رَم است که شما برای سیستم متوسط حدوداً یک رم ۳۲ گیگابایتی باید در نظر داشته باشید حالا یا دو تا رم ۱۶ گیگابایت یا ۴ تا رم ۸ گیگابایت DDR4 که از جدیدترین مدل های رم موجود در بازار است.
اما برای کارت گرافیک نیاز نیست هزینه بسیار زیادی بکنید. یک کارت گرافیک در حد ۴ الی ۶ گیگ جواب نیاز شما را میدهد. برای مثال کارت گرافیگ 1060 یا 1080 Geforce میتونه جواب اکثر نیازهای شما رو به راحتی بده.
در مورد هارد، یک هارد 256 گیگ SSD برای درایو C در نظر بگیرید و یک هارد ۲ ترابایت معمولی هم حداقل برای پشتیبانی تصاویر و بک آپ تصاویر حتماً در نظر بگیرید چون در بحث نقشه برداری با پهپاد تصاویر شما بسیار زیاد میشه و به مرور بحث نگهداری و آرشیو کردن این تصاویر برای شما یک معضل خواهد شد.
و یک نکته دیگر در رابطه با سیستم خنک کنندگی کیس خدمت شما عرض کنم از کیسهایی استفاده کنید که تعداد فنهای زیادی دارد چون توی این سیستم در کارهای بزرگ مدت زمانی که شما پردازش میکنید چند روز به طول خواهد انجامید و فشار زیادی به سیستم و قطعاتش میاد و کیس شما باید قدرت خنک کنندگی بالایی داشته باشد.
و علاوه بر این از پاور قوی و قدرتمند استفاده کنید که بتونه نوسانات برق را تا حد زیادی بگیره و آسیب به قطعات شما نرسونه.
سیستم مناسب پردازش تصویر بیش از 4 هزار تا
بریم سراغ سیستم پیشرفته، سیستمی که برای پردازش تا حدود ده هزار تصویر به صورت یکجا میتواند استفاده شود.
شما میتوانید از آخرین نسلهای CPU core i7 برای این منظور استفاده کنید و یا اگر بتوانید بودجه بیشتری اختصاص بدهید CPU core i9 برای مثال ۲۴ هسته ای.
هر چه تعداد هسته CPU بالاتر باشد طبیعتاً سرعت پردازش شما بالاتر خواهد بود و اینکه CPU چند هسته ای باشه یا زنون یا اینتل یا AMD تفاوت چشمگیری نخواهد داشت.
شما میتوانید عبارت “metashape system requirement” را در اینترنت سرچ کنید و ببینید که آنالیزهای مختلفی که بر روی CPU انجام دادند تا چه میزان تفاوت در بین سرعت پردازش تصویر به وجود آورده.
مشاهده خواهید کرد که تفاوت ها آن قدر چشمگیر نیست. پس به همین خاطر روی این مورد حساس نشوید. از هر نوع CPU میتوانید استفاده کنید اما سرعت آن طبیعتاً خیلی میتواند تاثیرگذار باشد.
برای یک سیستم پیشرفته حداقل ۶۴ گیگ رم احتیاج دارید به خاطر همین مادربردی که لازم است در نظر بگیرید باید ۶۴ گیگ رم را ساپورت کند و پیشنهاد میکنم در این اسکیل مادربردی بگیرید تا بتواند ۱۲۸ گیگ رم ساپورت کند که در بلند مدت اگر خواستید رم سیستم را افزایش بدید مادربرد گنجایش این میزان رم را داشته باشد.
و در مورد کارت گرافیک من اصرار زیادی ندارم که شما بیشتر از 6 گیگ کارت گرافیک استفاده کنید. یک کارت گرافیک 1060 یا 1080 در این مورد جوابگوی نیاز شما خواهد بود.
در مورد هارد بهتر است یک هارد 256 یا 512 گیگ SSD برای درایو C در نظر بگیرید و یک هارد 2 الی ۴ ترا برای بک آپ سیستم در نظر داشته باشید.
دوست عزیز من این تجربیاتی بود که در جمع آوری سیستم مناسب پردازش تصویر برای شرکتهای مختلف کسب کرده بودم و اطلاعاتی که از تحقیق در اینترنت بدست آوردم.
اگرشما هم تجربه جمع آوری سیستمهای کامپیوتری و قطعات مختلف دارید در قسمت نظرات مطرح کنید.
سواالات متداول در سیستم کامپیوتر برای پردازش تصویر:
یک سیستم متوسط برای پردازش 3 الی 4 هزار تصویر شامل:
cpu corei7
32 گیگ رم DDR4
کارت گرافیک 4 الی 6 گیگ
هارد 256 SSD برای درایو C و هارد 2 ترابایت برای آرشیو تصاویر
این مطلب چقدر براتون مفید بود؟
از 1 تا 5 امتیاز بدید.
میانگین امتیاز: 3.6 / 5. تعداد رای: 8
اولین نفر باشید که امتیاز می دهد.
درباره میثم رفیعی
من میثم رفیعی، کارشناسی ارشد فتوگرامتری و عاشق فتوگرامتری برد کوتاه هستم. هدف من از راه اندازی این وب سایت توسعه و شناساندن هرچه بیشتر این علم به جامعه مهندسی کشور است.
نوشته های بیشتر از میثم رفیعیمطالب زیر را حتما مطالعه کنید
نقشه طرح هادی – اهداف، اجزا و مراحل تهیه
نقشه برداری پل – نحوه اجرا و روش ها
حذف عوارض مصنوعی در متاشیپ
راهنمای دریافت پلاک پهپاد
نقشه توپوگرافی – معرفی کاربردها و نحوه تهیه
نقشه برداری کاداستر و ثبتی – تفاوت ها، کاربردها و نحوه تهیه
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
بسیار عالی بود مهندس
ممنون که تجاربتون را در اختیار ما گذاشتید