علت زیاد بودن پوشش بین تصاویر در نقشه برداری با پهپاد

پوشش بین تصاویر در نقشه برداری با پهپاد

همانطور که می دانید در روش فتوگرامتری کلاسیک، پوشش طولی بین تصاویر باید بین 50 تا 60 درصد باشد و پوشش عرضی 20 الی 30 درصد باشد اما در روش پهپاد فتوگرامتری پوشش بین تصاویر باید بیشتر از 70 درصد باشد.

چرا در نقشه برداری با پهپاد، پوشش بین تصاویر باید بیشتر از روش فتوگرامتری کلاسیک باشد؟

 

در تمامی روش های اندازه گیری، ما شاهد خطاهایی هستیم و فتوگرامتری نیز از این قضیه مستثنی نخواهد بود.

در فتوگرامتری خطاهای مختلفی وجود دارد که باعث می شود دقت نقشه ی ما به مراتب کم و زیاد شود. یکی از مهم ترین این خطاها اعوجاج عدسی است یعنی هر چقدر کیفیت عدسی ما و کیفیت ساخت و متریال آن به مراتب بالاتر باشد طبیعتا اعوجاج تصویر ما کمتر خواهد بود و در نهایت پوشش بین تصاویر ما می تواند کمتر باشد. به همین علت هست که در تصاویر هوایی که با دوربین های ی مثل دوربین رقومی اولترا کم اخذ می شود، با توجه به اینکه سایز عدسی بسیار بزرگ است و از اعوجاج کمی برخوردار هست، پوشش طولی و عرضی را میتوانیم به ترتیب 50 و 20 درصد در نظر بگیریم.

 

دوربین اولترا کم

دوربین رقومی Ultra cam

اما در نقشه برداری با پهپاد با توجه به اینکه سایز عدسی، برای مثال فانتوم 4پرو به اندازه ی یک سکه ی کوچک است طبیعتا نباید همان دقتی را که از دوربین اولترا کم (Ultracam) انتظار داریم را از این دوربین هم انتظار داشته باشیم.خب طبیعتا هر چه عدسی کوچکتر باشد و کیفیت ساخت آن پایینتر باشد، اعوجاج تصویر ما هم بیشتر می شود و ناگزیریم برای جبران این خطا پوشش بین تصاویرمان را افزایش دهیم و نقاط کنترل بیشتری را در نظر بگیریم.

 

پیشنهاد خواندن مقاله:

تنظیم دوربین پهپاد برای داشتن بهترین تصویر هوایی ممکن

1 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

تلفن همراه