3 نکته کاربردی در کارتوگرافی نقشه های شهری

کارتوگرافی نقشه های شهری

 

کارتوگرافی به معنای علم تهیه کردن نقشه ای است که دارای گرافیک خاصی باشد. این روش به خصوص در نقشه های شهری جایگاه ویژه ای دارد. ما در این نوشته قصد داریم به صورت کاملا خلاصه به بررسی چند نکته ترسیمی بپردازیم که اهمیتی فوق العاده و ویژه برای ترسیم کارتوگرافی نقشه های شهری دارند و بسیار ضروری است که در هنگام ترسیم این نوع نقشه ها به آنها توجه داشته و رعایتشان کرد.

 

نکته اول: ترسیم جداگانه عرصه و اعیان

اولین نکته که شاید بتوان گفت مهم ترین و اصلی ترین نکته ای است که در زمینه کارتوگرافی نقشه های شهری باید به آن توجه داشت، ترسیم جداگانه عرصه و اعیان است. در واقع بسیار مهم است که حتما عرصه و اعیان را به صورت جداگانه در پلی لاین های متمایز از یکدیگر ترسیم کنیم.

دقت داشته باشید که در هنگام انجام این کار، متوجه خواهید شد که مرز عرصه و اعیان، یکی خواهد بود، اما نکته همینجاست که باید در هنگام ترسیم کارتوگرافی نقشه شهری مورد نظر خود، این مرز را ندیده گرفته و به آن اهمیت ندهید. در تصویر زیر می توانید عرصه و اعیان یک ساختمان شهری را مشاهده کنید که به صورت کاملا جداگانه در پلی لاین های مشخصی ترسیم شده اند.

کارتوگرافی نقشه های شهری

 

نکته دوم: پیش آمدگی در ساختمانهای چند طبقه

دومین نکته نیز که اهمیت ویژه ای داشته و باید حتما در هنگام ترسیم کارتوگرافی نقشه های شهری به آن توجه داشته باشید، مسئله پیش آمدگی در ساختمان هایی است که بیشتر از یک طبقه دارند. در واقع در چنین ساختمان هایی، طبقات بالاتر از طبقه اول به گونه ای طراحی می شوند که ساختمان تا حدودی به سمت جلو پیشرفت داشته باشد.

همانطور که در تصویر زیر مشاهده خواهید کرد، چون کارتوگرافی اعیان و عرصه ساختمان مورد نظر از قسمت پشت بام انجام می گیرد، پیش آمدگی مانع بزرگی برای مشاهده و تعیین کردن دیوار اصلی عرصه خواهد بود. در چنین حالتی برای اینکه بتوان دیواری را که زیر قسمت پیش آمدگی قرار گرفته است، مشخص کرد، باید امتداد دیواری را که مشخص است، در نظر بگیریم و آن را تا انتها ادامه دهیم. این دیوار نشان دهنده دیوار اصلی عرصه می باشد.

کارتوگرافی نقشه های شهری

 

نکته سوم: مالکیت دیوار

و در نهایت سومین نکته ای که باید در نظر گرفت، مالکیت دیوار است. بسیار مهم است که در هنگام ترسیم کارتوگرافی نقشه های شهری بتوان تشخیص داد که مالکیت دیوار کدام است. در اینجا می توانید از ستون ها استفاده کنید.

در حقیقت در مناطق شهری هر ساختمان دیوارهایی دارد که این دیوارها با کمک ستون ها احداث و ساخته می شوند. این ستون ها می توانند مالکیت ملک و دیوار را به ما نشان دهند. برای مشخص شدن این نکته کافی است همانگونه که در تصویر زیر مشخص شده است، به جهت ستون ها در هنگام ترسیم کارتوگرافی اعیان و عرصه مورد نظر دقت کرد.

کارتوگرافی نقشه های شهری

 

به عبارت ساده، این ستون ها در هر سمت و جهتی که احداث شده باشند، مالکیت دیوار مورد نظر نیز در همان جهت و برای همان ملک است. توجه داشته باشید که در هنگام انجام ترسیم کارتوگرافی، حتما باید مشخص کرد که دیوار متعلق به کدام ملک است.

دیدگاهتان را بنویسید

تلفن همراه