معرفی دوربین Zenmus L1

معرفی دوربین Zenmus L1

با توجه به پیشرفت هایی که اخیرا در زمینه سنجش از دور هوایی و استفاده از پهپاد در زمینه های مختلف نقشه برداری انجام شده و تراکم و سرعت بالای این سیستم نسبت به روش های برداشت زمینی، نیاز است که همواره اطلاعات خود را در این زمینه افزایش داده و از این تکنولوژی در پروژه های خود استفاده کنیم.

نقشه برداری به وسیله پهپاد را اکثرا با اخذ تصاویر به وسیله دوربین فتوگرامتری نصب شده بر روی پهپاد میشناسیم، این در حالی است که اخیرا با ادغام تکنولوژی LIDAR و پهپاد نیز می توان در زمینه های مختلف نقشه برداری، خروجی های ارزشمند برای مقاصد مختلف بدست آورد.

دوربین هایی که از تکنولوژی لایدار استفاده می کنند بر اساس اندازه گیری زمان رفت و برگشت (از پرنده تا عارضه) اشعه نوری، فاصله از پرنده تا عارضه را محاسبه می کنند و خروجی آن به صورت یک ابر نقطه متراکم سه بعدی می باشد.

امروزه دوربین های لایدار به گونه ای ساخته می شوند که با بهره برداری از یک دوربین فتوگرامتری و عکس برداری همزمان با برداشت نقاط ، به هر عارضه رنگ و بافت مخصوص به خود را می دهند.

در مورد تکنولوژی لایدار و چگونگی کارکرد آن در مقاله لایدار چیست و چگونه کار می کند؟ مفصل توضیح داده شده است.

در این مقاله قصد داریم در مورد آشنایی و ویژگی های دوربین Zenmus L1، یکی از دوربین های لایدار بپردازیم و نحوه عملکرد آن را بررسی کنیم.

 

دوربین Zenmus L1

 

معرفی دوربین Zenmus L1

کمپانی Dji یک شرکت چینی است و در زمینه ساخت پهپاد (مثل فانتوم که با آن آشنا هستیم) فعالیت می کند، با طراح، ساخت و عرضه دوربین زنمیوس L1 که بر روی matrice300 RTK نصب می شود، تحول شگفتی در زمینه نقشه برداری هوایی به وجود آورد.

کمپانی dji از این دوربین با عنوان (Instant clarity superior accuracy) رونمایی کرده است به این منظور که این محصول با استفاده از یک ماژول لایدار ساخت شرکت Livox، یک سنسور IMU دقیق و یک دوربین COMOS یک اینچی در کمترین زمان حجم بالایی از ابر نقاط را با وضوح و دقت بالا به صورت رنگی برداشت می کند.

 

دوربین Zenmus L1

 

مشخصات اصلی دوربین Zenmus L1

  1. ادغام دوربین RGB، ماژول لایدار Livox و سنسور IMU دقیق
  2. بازدهی بالا با برداشت محدوده 2 کیلومتر مربع در هر single shot
  3. دقت بسیار بالا در راستای افقی (10cm) و عمودی (5cm)
  4. نرخ نمونه برداری 240 هزار نقطه در هر ثانیه
  5. قابلیت ارسال و دریافت چند بازتابی از سطح عوارض
  6. محدوده قابل تشخیص 240 متر
  7. انکسار 80 درصدی
  8. درجه حفاظتی نفوذ پذیری IP54
  9. قابلیت مشاهده ابر نقاط به صورت آنی

 

ساختار کلی دوربین Zenmus L1

این دوربین با بهره مندی از اشعه لیزر و نور مرئی قابلیت اسکن سه بعدی سطح زمین و تولید مدل سه بعدی دقیق را دارا می باشد.

در ساختار این دوربین از IMU دقیق، دوربین RGB، ماژول OX استفاده شده که همگی بر روی یک gimbal سه محوره سوار شده اند که هرکدام در ادامه بررسی خواهند شد.

در این دوربین داده ها با چگالی بالا در هر سانتی متر برداشت می شوند که با ادغام داده های لایدار و RGB رنگ و بافت واقعی به ابر نقاط داده می شود.

دوربین Zenmus L1

 

نرم افزار هدایت کننده

کمپانی dji برای هدایت و کنترل این کوادکوپتر که به زنمیوس L1 مجهز شده است یک نرم افزار بسیار کاربردی به نام DJI Terra طراحی کرده است.

در این نرم افزار داده ها به صورت آنی و لحظه ای قابل مشاهده، اندازه گیری و تحلیل هستند. همچنین خطوط رن های پرواز بر اساس ارتفاع منطقه و محدوده مورد نظر طراحی می شوند تا از حجم و کیفیت ابر نقط به دست آمده کاسته نشود.

دوربین Zenmus L1

 

مشاهده ابر نقاط به صورت آنی

در هنگام پرواز داده های در حال برداشت با استفاده از مانیتور پهپاد matrice 300 قابل مشاهده می باشند و ابر نقاط برداشتی را به صورت آنی می توان کیفیت و دقت کار را بررسی نمود.

 

اندازه گیری و تحلیل

با استفاده از این ویژگی قادر به اندازه گیری های دقیق و تصمیم گیری بر روی ابر نقاط ایجاد شده و همچنن کنترل پروژه خود می باشید.

دوربین Zenmus L1

 

عملیات پس پردازش یک مرحله ای

نرم افزار dji terra با استفاده از داده های IMU و GNSS و همچنین انجام محاسبات مربوط به POS (Position and Orientation System) برای نور مرئی بازتاب شده، یک مدل سه بعدی دقیق و خروجی های مورد نظر را در یک مرحله پردازش کرده و در اختیار کاربران قرار می دهد.

دوربین Zenmus L1

 

کاربرد های دوربین Zenmus L1

تکنولوژی دوربین Zenmuse L1 میتواند باعث سریعتر و راحتتر انجام شدن پروژه های نقشه برداری نظیر این پروژه ها شود:

  • تهیه نقشه های توپوگرافی دقیق
  • پایش مناطق بحرانی مثل منطق سیل خیز
  • پایش پل های عظیم
  • خطوط انتقال نیرو
  • تهیه مدل رقومی سطح زمین یا ارتفاعی
  • مدلسازی برج ها و ساختمان های بلند
  • مدلسازی دکل های نفت و گاز
  • مستند سازی بنا های تاریخی
  • و …

 

می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه با آکادمی مان در ارتباط باشید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

تلفن همراه