بلاگ
معرفی تجهیزات نقشه برداری و کاربرد آنها
اگر شما یک دانشجو رشته نقشه برداری یا فردی هستید که قصد ورود به حوزهی نقشه برداری را دارید، ما در این مقاله به شما ابزارهایی را معرفی میکنیم که میتوانند برای شما در بازار کار نقشه برداری فوقالعاده مفید باشند.
این ابزارها، به شما امکان میدهند با استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته و نرمافزارهای قدرتمند، نقشههای دقیق و کاربردی را ایجاد کرده و اطلاعات مکانی را به صورت دقیق و موثق بررسی کنید.
با توجه به کاربردهای متنوع نقشه برداری، این ابزارها در پروژههای مختلف از جمله پروژههای عمرانی، شهرسازی، معدنی و راهسازی بسیار کاربردی هستند. با استفاده از این ابزارها، شما قادر خواهید بود به طور دقیق مساحتبندیها را انجام داده و نقشههای اصلی و فرعی، پلانها، برشها و نقشههای برق و تاسیسات را طراحی و تهیه کنید.
همچنین، این ابزارها به شما امکان میدهند تا با استفاده از تکنولوژی GIS (سامانه اطلاعات جغرافیایی) و نرمافزارهای مدلسازی سهبعدی، به تجسم دقیق مکانها و جزئیات پروژهها بپردازید.
میخ های نقشه برداری
میخ های نقشه برداری معمولا به صورت چوبی و آهنی در بازار موجود می باشند. معمولا از میخ های چوبی در زمین های خاکی و از میخ های آهنی در زمین های سنگی و سفت تر استفاده می شود. این میخ ها به منظور مشخص نمودن نقاط مدنظر در زمین کوبیده می شوند.
در صورتی که نیاز است تا نقاط مشخص شده در مدت طولانی مشخص باقی بمانند، می توان از مکعب های بتنی (بنچ مارک) به جای میخ های نقشه برداری استفاده نمود.
تجهیزات نقشه برداری-میخ های نقشه برداری
شاخص
از دیگر تجهیزات نقشه برداری می توان به شاخص اشاره داشت. این نوارها معمولا به صورت فلزی و یا پارچه ای ساخته می شوند، که در اندازه های ده متری، 20 متری، 30 متری، 50 متری و 100 متری می توان آن ها را تهیه نمود.
معمولا اندازه روی این نوارها به سانتی متر درج شده است. تا بتواند تمامی ابعاد و اندازه ها را به صورت کاملا دقیق اندازه گیری نماید.
تجهیزات نقشه برداری-شاخص
ژالن
یکی از تجهیزات نقشه برداری بسیار پرکاربرد در اندازه گیری اختلاف ارتفاعات زمین، ژالن ها هستند. ژالن ها میله های فلزی و یا چوبی هستند، که روی آن ها به منظور اندازه گیری ارتفاع با دو رنگ اندازه گذاری شده است.
در صورتی که این میله ها از متریال فلز ساخته شوند، به صورت لوله های داخل هم فرو رفته ای هستند، که می توان طول آن ها تا دو متر افزایش داد. البته در صورتی که در شب بخواهند نقاطی را اندازه گیری نمایند، از پروژکتور روی ژالن ها استفاده می نمایند.
تجهیزات نقشه برداری-ژالن
ترازیاب
یکی از مهم ترین و کاربردی ترین تجهیزات نقشه برداری ترازیاب ها هستند. ترازیاب ها را می توان در انواع ساده، با پیچ حرکت ارتفاعی، اتوماتیک و دو ترازه مورد استفاده قرار داد.
این تجهیزات نقشه برداری معمولا به منظور اندازه گیری نمودن خطوط افقی و عمودی مورد استفاده قرار می گیرند. از طرفی برای اندازه گیری نمودن یک نقطه در ارتفاعات مختلف می توان از این تجهیزات نقشه برداری استفاده نمود.
معمولا زمانی که از ترازیاب ها به زمین نگاه می کنید، می توانید خطوط افقی و عمودی ممتدی را ببینید که به منظور مشخص نمودن خطوط مستقیم افقی و عمودی طراحی شده اند. بهترین ترازیاب ها انواع اتوماتیک آن هستند، که می توانند به صورت خودکار خطوط مورد نظر شما را حتی در صورت کمشزی متمایل نمودن، تراز نگه دارد.
تجهیزات نقشه برداری-ترازیاب
تئودولیت
از پرکاربردترین تجهیزات نقشه برداری می توان به تئودولیت ها اشاره داشت. که از قسمت های مختلفی ساخته شده است و هر کدام از آن ها کارایی خاصی دارند. یکی از قسمت های این تجهیزات نقشه برداری دوربین دستگاه است. که دور یک محور افقی چرخش می نماید.
قسمت بعدی این دستگاه آلیداد است. که دارای قسمتی افقی و دو شاخه عمودی می باشد. دایره مندرج سومین قسمت این دستگاه است، که گردش آلیداد با توجه به مشخصات و داده های روی آن، انجام می شود.
پایه دستگاه نیز به منظور نگهداری دوربین و سایر تجهیزات آن مورد استفاده قرار می گیرد. ساختمان این دستگاه ها نیز به شرح زیر می باشد. قرارگیری دستگاه روی پایه و حرکت آن باید به گونه ای باشد، که دستگاه بدون لرزش و به آرامی حرکت نماید. تقسیمات افقی دایره باید کاملا منطبق با محورهای قائم دستگاه انجام شده باشد. تمامی محور دیدگانی دستگاه باید به گونه ای باشد که بر محور افقی کاملا عمود باشد.
تجهیزات نقشه برداری-تئودولیت
جی پی اس یا گیرنده مولتی فرکانس از تجهیزات اصلی نقشه برداری
گیرنده های مولتی فرکانس یا جی پی اس ها از دیگر تجهیزات نقشه برداری هستند. جی پی اس ها به منظور بررسی موقعیت هر نقطه روی زمین مورد استفاده قرار می گیرند.
ساختار این تجهیزات نقشه برداری پیچیده نیست. اما معمولا آن را روی دوربین های تصویربرداری نصب می نمایند، تا موقعیت هر کدام از نقاط را روی زمین مشخص نماید.
این تجهیزات با پیروی از سیستم های ماهواره ای، موقعیت یک نقطه را روی زمین مانند طول و عرض جغرافیایی هر نقطه، مشخص می نماید. همچنین این تجهیزات قادر هستند تا ارتفاع نقاطی را نسبت به یک نقطه تعیین شده، مشخص نمایند.
اگر می خواهید در مورد نحوه کارکرد گیرنده های مولتی فرکانس بیشتر بدانید پیشنهاد می کنیم مقاله نحوه تعیین موقعیت با گیرنده های مولتی فرکانس را مشاهده کنید. همینطور اگر برای خرید این وسیله نقشه برداری نیاز به راهنمایی دارید مقاله راهنمای خرید گیرنده مولتی فرکانس را مشاهده کنید.
تجهیزات نقشه برداری-جی پی اس GPS
توتال استیشن
این وسیله نقشه برداری فاصله یاب های الکتریکی است، که با استفاده از دستگاه های الکتریکی و بر اساس امواج نوری و یا رادیویی کار می کنند. به طور کلی این توتال استیشن ها را می توان به سه دسته کلی تقسیم بندی نمود.
-
دستگاه های مجهز به امواج نوری
این نوع از فاصله یاب ها با استفاده از امواج نوری مدوله شده فاصله ها را اندازه گیری می نمایند. همچنین این دستگاه ها معمولا تا برد 3 کیلومتر قابل استفاده هستند. از طرفی می توان از این دستگاه ها هنگام اندازه گیری در شب نیز استفاده نمود. -
توتال استیشن مجهز به امواج مادون قرمز
این نوع از دستگاه های فاصله یاب الکتریکی همانطور که از نامشان پیداست با استفاده از امواج مادون قرمز، فاصله ها را اندازه گیری می نمایند. این نوع از دستگاه های فاصله یاب از قیمت مناسب تر و وزن کمتری نسبت به سایر انواع آن برخوردار است و به راحتی می توان آن را روی تئودولیت ها سوار نمود. -
توتال استیشن مجهز به مایکروویو
این نوع توتال استیشن با استفاده از امواج رادیویی با فرکانس بالا کار می کند. که می توان از آن در هر ساعتی از شبانه روز به راحتی استفاده نمود.
از کاربردهای توتال استیشن می توان به موارد زیر اشاره نمود.
- اندازه گیری نمودن فاصله دو نقطه
- اندازه گیری نمودن زوایای مختلف
- پردازش نمودن داده ها
- نمایش دادن اعداد با جزئیات کاملا نقاط
- و ذخیره نمودن تمامی داده ها در یک دفترچه الکتریکی
از قسمت های بسیار مهم این تجهیزات نقشه برداری می توان به موارد زیر اشاره نمود.
- صفحه نمایش: در این صفحه تمامی مشخصات مانند ارتفاع، زوایا، مختصات نقطه مورد نظر و … قابل مشاهده است.
- برنامه پیمایش: این بخش مختصات زاویه و رفلکتور را ذخیره نموده و پس از استقرار دستگاه، آن را بازخوانی می نماید.
- صفحه کلید: تمامی عملکردهای این دستگاه ها به واسطه صفحه کلید آن ها قابل کنترل است.
- ارتفاع سنج: معمولا این ارتفاع سنج را عوارض دور نیز می نامند. زیرا می تواند ارتفاع نقاط غیرقابل دسترس مانند بالای برج ها را اندازه گیری نماید.
- تنظیمات راستا ارتفاع و یا فاصله: این بخش نیز فاصله افقی و یا ارتفاع دو نقطه نسبت به هم را مشخص می نماید.
تجهیزات نقشه برداری-توتال استیشن
پهپاد از تجهیزات جدید نقشه برداری
از مدرن ترین تجهیزات نقشه برداری می توان به پهپادها اشاره نمود. استفاده نمودن از پهپادها می تواند منجر به بهبود کیفیت عکس برداری از زمین و تشخیص اختلاف ارتفاع قسمت های مختلف زمین می شود. از طرفی استفاده نمودن از پهپادها موجب می شود تا بتوان محدودیت های زمین را با مقیاس بزرگ تر مورد بررسی قرار داد. پهپادهای نقشه برداری از نوع بدون سرنشین هستند، که می توان آن ها را از راه دور کنترل نمود. از طرفی این تجهیزات نقشه برداری با استفاده از دوربین های تصویربرداری به عنوان یک سنجنده مورد استفاده قرار می گیرند. از مزایای این نوع از تجهیزات نقشه برداری می توان به موارد زیر اشاره نمود.
- استفاده نمودن از پهپادها موجب می شود تا بتوان از مناطق صعب العبور و با مانع نیز تصویربرداری نمود.
- کیفیت بالای تصاویر به دست آمده به وسیله پهپادها از دیگر مزایای این وسیله نقشه برداری محسوب می شود.
- از آنجایی که به کمک این تجهیزات می توان بدون هیچ مانع و محدودیتی تصویربرداری نمود. از دیگر مزایای پهپادها می توان به افزایش سرعت تصویربرداری و صرفه جویی در زمان تصویربرداری اشاره نمود.
- استفاده نمودن از پهپادها موجب می شود تا با استفاده از پرسنل کمتر بتوان به راحتی، با دقت بسیار بالا تصویربرداری انجام داد. به همین دلیل استفاده نمودن از پهپادها موجب صرفه جویی در هزینه تصویربرداری نیز می شود.
- کاهش خطرات جانی و مالی از دیگر مزایای این تجهیزات نقشه برداری است. زیرا در مناطق خطرناک و پرمانع به راحتی می توان با استفاده از پهپادها به صورت کنترل از راه دور، تصاویر کاملی از زمین تهیه نمود.
- نقشه برداری نمودن از مناطق با دسترسی کم و یا بدون دسترس نیز از دیگر ویژگی های مثبت پهپادها است.
پهپادها نیز مانند سایر تجهیزات نقشه برداری از معایبی نیز برخوردار است که از جمله معایب پهپادها می توان به موارد زیر اشاره نمود.
- در صورت مشاهده این تجهیزات توسط پرندگان و حیوانات ممکن است تصویربرداری به واسطه این حیوانات و پرندگان دچار اختلال شود.
- شرایط آب و هوایی تاثیر بسیار زیادی در روند کار پهپادها دارد. به همین دلیل در صورت شرایط آب و هوایی نامساعد، امکان استفاده از این تجهیزات وجود ندارد.
برای کسب اطلاعات بیشتر درخصوص خرید انواع پهپاد مناسب نقشه برداری به مقاله جامع خرید پهپاد نقشه برداری مراجعه کنید. همینطور در مقاله نقشه برداری با پهپاد میتوانید با پروسه انجام پروژه نقشه برداری بوسیله پهپاد از ابتدا تا انتها آشنا شوید.
تجهیزات نقشه برداری-پهپاد
لیزر اسکنر از تجهیزات جدید نقشه برداری
لیزر اسکنر هم مانند پهپاد از تجهیزات جدید نقشه برداری است. لیزر اسکنر با استفاده از اشعه لیزر منطقه را اسکن می کند و مختصات نقاط را برداشت می کند این مختصات بعدا در نرم افزارهای مختص به خودش پس پردازش می شوند. با توجه به سرعت بالای لیزر در اسکن محیط، کار با لیزر اسکنرها می تواند تاثیر زیادی در طول انجام پروژه نقشه برداری داشته باشد. اگر میخواهید در مورد لیزر اسکنر و نحوه کارکرد آن اطلاعات بیشتری داشته باشید پیشنهاد می کنیم مقاله لیزر اسکنر چیست را مطالعه کنید.
- تجهیزات نقشه برداری – لیزر اسکنر
دیگر وسایل نقشه برداری
- شاقول:
این وسیله نقشه برداری به منظور تعیین امتداد دقیق یک خط قائم در هر نقطه ای که مدنظر قرار دارد، مورد استفاده قرار می گیرد. البته شاقول ها در بنایی نیز مورد استفاده قرار می گیرند. اما شاقول های مورد استفاده در نقشه برداری باید به قدری سنگین باشند، که در صورت وزش باد جابجا نشده و در جای خود محکم باقی بمانند.
- گونیا:
گونیا از دیگر تجهیزات نقشه برداری است که در انواع مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. از انواع گونیاهای مورد استفاده در نقشه برداری می توان به گونیای مساحی، مساحی آینه ای و مساحی منشوری اشاره نمود.
-
تراز
ترازها از تجهیزات بسیار مهم نقشه برداری محسوب می شوند. که از انواع دستی و کوچک تا ترازیاب های پیشرفته و حرفه ای مورد استفاده قرار می گیرند. به طور کلی تمامی ترازها به منظور تشخیص هم ارتفاع بودن دو نقطه در امتداد خطوط عمودی و یا افقی است. از انواع ترازهای دستی مورد استفاده در نقشه برداری می توان به ترازهای بنایی و ترازهای کروی اشاره نمود. شیشه ای در ساختار ترازها قرار دارد که حاوی حباب است. در صورتی که این حباب در وسط مایع درون شیشه قرار بگیرد، به معنای تراز بودن امتداد مورد نظر است. -
قطب نما
قطب نما ها نیز از جمله تجهیزات نقشه برداری محسوب می شوند، که به منظور اندازه گیری نمودن سمت مغناطیسی در امتداد یک خط مورد استفاده قرار می گیرند. این تجهیزات از دو قسمت عقربه مغناطیسی و دایره محیطی مندرج تشکیل شده است. -
شیب سنج
این تجهیزات نقشه برداری همانطور که از نامش پیداست، به منظور اندازه گیری شیب زمین مورد استفاده قرار می گیرد. که با توجه به یک محور قائم زوایای مورد نظر را اندازه گیری می نماید و در نهایت شیب به دست آمده را مشخص می کند. -
شاخص مندرج
شاخص های مندرج به منظور مشخص نمودن اختلاف ارتفاع دو نقطه در زمین مورد استفاده قرار می گیرند. این تجهیزات نقشه برداری یک خط کش حدودا 4 متری است، که دارای عرض 15 و ضخامت 3 سانتی متری می باشد. به همین دلیل معمولا برای حمل و نقل راحت تر به صورت دو تکه روی یکدیگر سوار شده اند.
به طور کلی برای اندازه گیری و نقشه برداری زمین ها، از ابزار و تجهیزات متفاوتی استفاده می شود. که برخی از آن ها به منظور مشخص کردن نقاط، تعیین امتداد مسیر، اندازه گیری طول و مسافت زمین و همچنین اندازه گیری ارتفاع و اختلاف ارتفاع دو نقطه استفاده می شود. آشنایی با این تجهیزات یکی از مهم ترین اصول نقشه برداری است. به همین دلیل تمامی دانشجویانی که در زمینه عمران (راه سازی، ساختمان سازی و … ) تحصیل می نمایند، باید با این تجهیزات و نحوه کاربرد آن ها آشنایی پیدا کنند.
مقایسه تجهیزات قدیمی و جدید نقشه برداری
در ادامه قصد داریم تجهیزات نقشه برداری را بررسی کنیم و ببینیم تجهیزات قدیم و جدید هرکدام در چه شرایطی کاربرد دارند.
همانطور که اطلاع دارید، هدف اصلی ما در حوزه مهندسی نقشه برداری تهیه، جمع آوری، نگهداری و آنالیز دادههای مکانی است. در این حوزه، از تجهیزات نقشه برداری مختلفی استفاده میکنیم که بسته به گرایشهای مختلفی که در حوزه علم مهندسی نقشهبرداری یا علم ژئوماتیک وجود دارد، ابزارهای متنوعی را شامل میشود.
ممکن است شما با نام این ابزارها آشنا باشید یا سالهاست که از آنها استفاده میکنید. این ابزارها شامل تئودولیت یا زاویهیابها، نیوو یا ترازیابها، دوربینهای توتال استیشن، دوربینهای نقشهبرداری، گیرندههای ماهوارهای مولتی فرکانس یا GNSS (یا به طور عمومی گیرندههای GPS)، لیزر اسکنرها و انواع ابزارهای اندازهگیری را در بر میگیرد که در حوزه نقشهبرداری استفاده میشوند.
اما همانطور که میدانید، در بحث نقشهبرداری، یکی از عذابآورترین و پرهزینهترین قسمتها، جمعآوری دادههای مکانی در عملیات میدانی است. هر چقدر که بتوانیم در پروژههای نقشهبرداری، عملیات میدانی را کاهش دهیم، به طبیعتاً بازدهی بیشتری از آن پروژه خواهیم داشت.
تجهیزات نقشهبرداری مانند توتال استیشن و یا GPSها، گیرندههای مولتی فرکانس که به جمعآوری مستقیم اطلاعات مربوط میشوند، ابزارهایی هستند که امروزه با توجه به بودجههای موجود برای پروژهها، استفاده از آنها دیگر مقرون به صرفه نیست.
در هیچ برنامهای من این نکته را ذکر نکردم که دوران و عمر نقشهبرداری زمینی و استفاده از دستگاههایی مانند توتال استیشن و یا GPSها به پایان میرسد. بلکه، اگر در این خصوص اطلاعات کافی ندارید، لطفاً نکاتی که به شما ارائه میدهم را به دقت گوش دهید و در عمل به کار ببرید.
آیا عمر تجهیزاتی مثل توتال استیشن تمام شده؟
در حوزه نقشهبرداری، حالتهای مختلفی وجود دارد که شامل نقشهبرداری ساختمانی، نقشهبرداری شهری و غیر شهری، نقشهبرداری از مناطق توپوگرافی و نقشهبرداری صنعتی میشود. این حالتهای متنوع در حوزه نقشهبرداری و جمعآوری اطلاعات مکانی وجود دارند. بنابراین، ما همیشه به دنبال استفاده از تجهیزات نقشهبرداری مناسب برای هر کاربرد خاص هستیم.
امروز بعد از چند دهه از تولید تجهیزات نقشه برداری مانند ترازیابها و تئودولیتها، همچنان استفاده میشوند. به همین دلیل، هیچگاه هدف ما حذف کامل یک ابزار نیست. دوربینهای توتال استیشن نیز در پروژههای صنعتی و ساختمانی جایگاه خود را حفظ کردهاند و به هیچ عنوان نمیتوانیم به راحتی آنها را در حذف کنیم. این تجهیزات هنوز هم از اهمیت بالایی برخوردارند و در صنعت نقشهبرداری استفاده میشوند.
پیدایش پهپاد فتوگرامتری
اما داستان پهپاد فتوگرامتری از کجا برای ما به وجود آمد؟ همانطور که قبلاً اشاره کردم، در زمینهٔ نقشهبرداری، قسمت جمعآوری اطلاعات مکانی همواره مشکلساز بوده و ما همواره در تلاش بودیم تا روشی غیرمستقیم پیدا کنیم که بتوانیم فعالیتهای میدانی را سادهتر انجام دهیم.
در زمینهٔ نقشهبرداری، روشی به نام فتوگرامتری وجود دارد که با استفاده از تصویربرداری، به اطلاعات سه بعدی برسیم. این تکنیک به فتوگرامتری معروف است.
ما در فتوگرامتری با تصاویر ماهوارهای، تصاویر هوایی و تصاویر که از نزدیک زمین اخذ می شوند و تصاویر برد کوتاه کار میکنیم و پروژههای مختلفی را انجام می دهیم.بحث پهپاد فتوگرامتری در دستهبندی فتوگرامتی زمینی یا فتوگرامتری برد کوتاه قرار میگیرد.
ما با 2 مشکل روبرو بودیم:
- تصاویر ماهوارهای دقت مطلوبی را از نظر استخراج اطلاعات سه بعدی،برای ما ندارند.
- تهیه تصاویر هوایی با استفاده از پرندههای سرنشیندار همواره با چالشهای خاصی همراه است، زیرا تهیه تصاویر هوایی به عهدهٔ دو ارگان دولتی در کشور ماست و انجام پروژههای مختلف برای این دو ارگان امکانپذیر نیست.
به همین خاطر همواره در تلاش بودیم تا با استفاده از یک روش یا سیستم، تصویربرداری هوایی را خودمان انجام داده و برای مناطقی با مساحتهای حدود چند ده یا چند صد هکتار و همچنین پروژههایی با مساحتهای حدود چند هزار هکتار، تصاویر را به نقشه تبدیل کنیم.
اتفاقاتی که روی داده این بود که روشها و نرمافزارهای مختلفی در این حوزه به وجود آمد. در حوزه پردازش تصاویر اتوماتیک، الگوریتمهایی که در فتوگرامتری کلاسیک وجود داشت را نمیتوانیم در بحث نقشهبرداری با پهپاد استفاده کنیم. به این خاطر که تصاویر با زوایای مختلفی اخذ میشوند و دوربینهای ما دوربینهای متریک نیستند. همچنین، تعداد تصاویر بسیار بالاست و مسائل مختلفی در این حوزه وجود دارد که باعث میشود نتوانیم از آن الگوریتمها استفاده کنیم.
همیشه به دنبال راه و روشی بودیم تا هزاران تصویری که با استفاده از دوربینهای معمولی به دست میآیند را پردازش کنیم و در نهایت به اطلاعات سهبعدی برسیم. بعد از آنکه مهندسین و متخصصین حوزه پردازش تصویر و پردازش سیگنال توانستند نرمافزارهای پردازش اتوماتیک را تولید کنند، سیستمهای پروازی هم توسعه یافتند و امروزه ما شاهد تکامل سیستم پهپاد فتوگرامتری هستیم.
از یک سو، نرمافزارها و از سوی دیگر پهپادها یا پرندههای بدون سرنشین به رشد و توسعه پیش رفتند. شرکتها و کمپانیهای مختلفی در این حوزه فعالیت کردند و امروزه ما شاهد رشد علم مهندسی فتوگرامتری و علم نقشهبرداری با پهپاد هستیم.
جمع بندی: کدام تجهیزات نقشه برداری کجا کاربرد دارد؟
هدف من از نوشتن این مطلب این بود که به دوستان توضیح دهم که چرا به بحث نقشهبرداری با استفاده از پهپاد فوکوس دارم. با اینکه در حوزه نقشهبرداری امکان استفاده از تجهیزات دیگری داریم.
اما آیا دوربینهای توتال استیشن در حال از دست دادن جایگاه خودشون هستند؟ پاسخ من منفی است.
هر سیستم و تجهیزاتی جایگاه و کاربرد خود را دارند، اما در مناطق گسترده و با مساحتهای چند ده هکتار، چند صد هکتار یا چند هزار هکتار، استفاده از ابزارهای قدیمی دیگر مقرون به صرفه نیست. محدودیت دید مستقیم در دوربینهای توتال استیشن باعث میشود که در فضاهای شهری، فضاهای کوهستانی یا فضاهایی با پستی و بلندی خاص، ابزارهایی مانند توتال استیشن کارآیی خود را به حداقل برسانند.
اگر در حوزه نقشهبرداری فعالیت میکنید و به طور معمول با مناطق وسیع، اعم از مناطق روستایی، شهری یا غیرشهری، سروکار دارید، سیستم پهپاد فتوگرامتری میتواند یک راهحل مناسب برای شما باشد.
این مطلب چقدر براتون مفید بود؟
از 1 تا 5 امتیاز بدید.
میانگین امتیاز: 3.9 / 5. تعداد رای: 29
اولین نفر باشید که امتیاز می دهد.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
مقیاس در نقشه برداری، آنچه باید بدانید
بررسی بهترین نرم افزار های نقشه برداری
سامانه شمیم – هر آنچه باید بدانید
نقشه طرح هادی – اهداف، اجزا و مراحل تهیه
نقشه برداری ساختمان – کاربردها و مراحل انجام
نقشه برداری پل – نحوه اجرا و روش ها
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
ممنون مقاله خوبی بود