بلاگ
نحوه انتخاب فاصله کانونی و ارتفاع پرواز با توجه به ابعاد GSD و وضعیت زمین
در پروژه هایی که تهیه نقشه بوسیله سیستم پهپاد فتوگرامتری انجام می شود، همیشه سوالاتی در رابطه با انتخاب ارتفاع پرواز و فاصله کانونی مناسب وجود دارد که در این مقاله به این بحث پرداخته می شود.
چگونه فاصله کانونی و ارتفاع پرواز مناسبی با توجه به ابعاد GSD و وضعیت زمین در نظر بگیریم؟!
برای پاسخ به این سوال لازم است تا با اصولی در رابطه با انتخاب فاصله کانونی و ارتفاع پرواز مناسب جهت تصویربرداری آشنا شوید. با توجه به تنوع مناطق کاری در یک پروژه فتوگرامتری رعایت موارد زیر از اهمیت بالایی برخوردار است:
در یک ارتفاع پرواژ ثابت با افزایش فاصله کانونی، مساحت تحت پوشش یک تصویر کمتر شده و این امر باعث کاهش ابعاد GSD می شود که در این حالت شاهد افزایش قدرت تفکیک مکانی هستیم.
همچنین در یک فاصله کانونی ثابت، با کاهش ارتفاع، مساحت تحت پوشش یک تصویر کمتر شده، بنابراین ابعاد GSD نیز کمتر شده و در نتیجه این امر باعث افزایش قدرت تفکیک مکانی می شود.
نکته ای که در این قسمت باید مد نظر قرار داد این است که در این حالت ها، می بایست فاصله ایستگاه های تصویربرداری را کمتر کنیم تا پوشش مدنظر ما را تامین کند. حالاگر بخواهیم ارتفاع پرواز و فاصله کانونی را با توجه به وضعیت زمین انتخاب کنیم باید به موارد زیر توجه داشته باشیم:
اگر منطقه مورد نظر جنگلی و یا با پوشش گیاهی متراکم باشد، افزایش ارتفاع پرواز به مدلسازی سه بعدی کمک می کند، اما طبیعتا شاهد قدرت تفکیک مکانی پایین تری هستیم.
اما اگر منطقه مورد نظر شهری و یا دارای ساختمان های متعددی باشد، افزایش ارتفاع پرواز باعث کاهش تظاریس در لبه های مدل می شود، اما این امر باعث کاهش قدرت تفکیک مکانی می گردد.
در تصویر زیر می توانید تاثیر تغییر فاصله کانونی را بر روی GSD ملاحظه نمایید.
با توجه به موارد ذکر شده در بالا، درحالتی که ارتفاع پرواز کم و فاصله کانونی زیاد باشد، برای حفظ پوشش طولی، می بایست نرخ تصویربرداری را افزایش داد. در یک تعبیری ساده منظور از نرخ تصویربرداری، تعداد ایستگاه های تصویربرداری است. همچنبن در حالتی که فاصله کانونی و نرخ تصویربرداری ثابت است، افزایش ارتفاع پرواز باعث افزایش پوشش طولی می شود.
این مطلب چقدر براتون مفید بود؟
از 1 تا 5 امتیاز بدید.
میانگین امتیاز: 1.6 / 5. تعداد رای: 5
اولین نفر باشید که امتیاز می دهد.
درباره میثم رفیعی
من میثم رفیعی، کارشناسی ارشد فتوگرامتری و عاشق پهپاد فتوگرامتری و برد کوتاه هستم. هدف من از راه اندازی این وب سایت توسعه و شناساندن هرچه بیشتر این علم به جامعه مهندسی کشور است.
نوشته های بیشتر از میثم رفیعیمطالب زیر را حتما مطالعه کنید
تهیه عکس پانورامای 360 درجه با مویک مینی 2
جهت تهیه عکس 360 درجه دو عملیات را باید انجام دهید. مرحله اول، تصویربرداری هوایی و مرحله دوم، پردازش تصاویر و تولید عکس 360 درجه هوایی است. بدین معنی که فکر نکنید که خود پهپادهای شرکت dji قرار است تصویر پانورامای 360 درجه را بطور مستقیم برای شما تهیه کنند.
برای ادامه مطلب کلیک کنید
حذف عوارض مصنوعی در متاشیپ
راهنمای دریافت پلاک پهپاد
الگوریتم Sift – چگونگی تناظریابی تصاویر در نرم افزار های پردازش تصویر
معرفی دوربین Zenmus L1
تغییر کلی نام تصاویر پهپاد با نرم افزار Better File Rename برای وارد کردن در نرم افزارهای پردازش تصویر
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام یه سوالی داشتم
من هلی شات فانتوم۴ دارم و در حالتی که دوربین قائم رو به زمین می باشد تنها مختصات مرکز تصویر رو دارم اما مختصات تمام نقاط را به صورت انی می خواهم البته دقت تا زیر نیم متر هم برام قابل قبوله می خواستم بدونم ایا راهی وجود داره که اولا تمام نقاط مختصات بدهم باتوجه به مختصات مرکز تصویر و تصویر برداری قائم و دوم ایا به دقت نیم متر می رسیم
باتشکر
سلام و عرض ادب. جسارتا شما هدفتون از انجام این کار چی هست؟ میشه هدفتون رو واضح تر توضیح بدید؟